Κηφισιά: Νέα οδηγία στους γονείς του σχολείου που ξέχασε τον 5χρονο στο σχολικό -«Φοβήθηκε και έκλαψε πολύ»

Με το ΙΧ του ιδιοκτήτη της εταιρίας στην οποία ανήκει το σχολικό επέστρεψε στο σπίτι του ο 5χρονος που ξεχάστηκε μέσα στο όχημα στην Κηφισιά.

Ο οδηγός του μικρού βαν, όταν επέστρεψε το μεσημέρι στο πάρκινγκ για να το πάρει και να επιστρέψει τα παιδιά στα σπίτια τους, έπαθε σοκ όταν είδε τον μικρό στο κάθισμά του και ενημέρωσε αμέσως τον εργοδότη του.

Τότε εκείνος κάλεσε τον πατέρα του παιδιού και τον ενημέρωσε για το τι είχε συμβεί, όπως εξηγεί στο

iefimerida.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γιώργος Χουντουμάδης.

Στη συνέχεια με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο ο ιδιοκτήτης της εταιρίας των οχημάτων που χρησιμοποιούνται ως σχολικά, επέστρεψε το παιδί στο σπίτι του και στους εμβρόντητους γονείς του.

Νέα οδηγία στο σχολείο μετά το περιστατικό στην Κηφισιά

Όταν η 70χρονη σύνοδος του σχολικού παρέδωσε στη νηπιαγωγό 4 αντί για 5 παιδιά εκείνη τη ρώτησε «μόνο 4 παιδάκια σήμερα;» κι εκείνη απάντησε «ναι» σύμφωνα με τον κ. Χουντουμάδη.

Στην ερώτηση γιατί το σχολείο δεν τηλεφώνησε στους γονείς να ενημερώσει ότι το παιδί δεν πήγε σχολείο ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων εξηγεί: «Δεν είναι θεσμικά υποχρεωμένο το σχολείο να ενημερώσει. Άλλωστε και οι γονείς δεν ενημέρωναν ως τώρα αν κάποιο παιδί επρόκειτο να απουσιάσει. Μετά από το περιστατικό ωστόσο δώσαμε νέα οδηγία όλοι οι γονείς να ενημερώνουν για τις απουσίες ώστε να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί όταν ένα παιδί πρόκειται να λείψει».

Ο 5χρονος έχει πλέον επιστρέψει στο σχολείο του και προσπαθεί να ξεχάσει όσα έζησε. «Ο μικρός φοβήθηκε και έκλαψε πολύ. Όμως έβγαλε το βιβλίο του να απασχοληθεί και ίσως να έφαγε και κάτι που είχε στην τσάντα του. Το γεγονός ότι κράτησε την ψυχραιμία του ήταν σωτήριο και σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια στους γονείς του για τον τρόπο με τον οποίο τον έχουν μεγαλώσει» λέει ο κ. Χουντουμάδης.

Η ιδιοκτήτρια εταιρία του σχολικού δραστηριοποιείται πολλά χρόνια σε αυτόν τον τομέα, διαθέτει περίπου 70 οχήματα και περισσότερους από 100 εργαζόμενους.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κηφισιά, 5χρονο, -Φοβήθηκε,kifisia, 5chrono, -fovithike