Νιγηρία: Συναγερμός για εξάπλωση θανατηφόρας μυστηριώδους ασθένειας -Ποια είναι τα συμπτώματα

Συναγερμός έχει σημάνει στη Νιγηρία μετά από το ξέσπασμα δύο μυστηριωδών ασθενειών, που φέρονται να προκάλεσαν τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων στη χώρα της δυτικής Αφρικής.

Αξιωματούχοι προειδοποίησαντους γονείς ότι «κινδυνεύουν παιδιά»μετά το ξέσπασμα της θανατηφόραςασθένειας στη Ζαμφάρα της Νιγηρίας,όπου οι τοπικές Αρχές επιβεβαίωσαν τονθάνατο τεσσάρων ανθρώπων.

Στο μεταξύ μια άγνωστηασθένεια φέρεται να προκάλεσε τον θάνατο45 ανθρώπων – γυναίκες, παιδιά καιηλικιωμένοι - στο χωριό Γκουντούτσε τηςπολιτείας Κάνο της Νιγηρίας, αν καιείναι άγνωστο αν πρόκειται για την

ίδιαπου εξαπλώνεται στη Ζαμφάρα, όπου μέχριστιγμής φέρονται να έχουν μολυνθεί 177άνθρωποι, σύμφωνα με τη βρετανικήεφημερίδα Express.

Τα συμπτώματα τηςμυστηριώδους ασθένειας

Η υπουργός Υγείας, δρΑϊσα Άνκα επιβεβαίωσε τους θανάτους σεσυνέντευξη Τύπου προ ημερών, ενώ αποκάλυψεκαι τα συμπτώματα της ασθένειας αυτήςπου περιλαμβάνουν πρήξιμο και συγκέντρωσηυγρού στην κοιλιακή χώρα, μεγέθυνση ήπατος και σπλήνας, πυρετόκαι γενική αδυναμία του σώματος. Ηίδια αποκάλυψε ότι η ασθένεια έχειεξαπλωθεί σε τρία χωριά.

«Ταπαιδιά είναι εκείνα που πλήττονταιπερισσότερο και τα κρούσματα συνδέονταιμε την κατανάλωση νερού. Μέχρι στιγμήςέχουν καταγραφεί τέσσερις θάνατοι και177 κρούσματα», είπε η δρ Άνκα.

Στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων της Νιγηρίας έχει σημάνει συναγερμός για την αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων και ενεργοποίησαν σειρά μέτρων για να φρενάρουν την εξάπλωση της ασθένειας.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νιγηρία, Συναγερμός, -Ποια,nigiria, synagermos, -poia