Ο Γκάρι Λίνεκερ μίλησε για τη Γάζα και κινδυνεύει πάλι με απόλυση από το BBC

Σε μπελάδες φαίνεται πώς μπήκε εκ νέου ο Γκάρι Λίνεκερ, καθώς μία τοποθέτησή του για όσα γίνονται στη Γάζα ενδέχεται να τον φέρουν εκτός BBC.

«Απαίσιο αυτό που συμβαίνει, δεν μπορώ να σιωπώ»

Μιλώντας στον δημοσιογράφο Μεχντί Χασάν για το ειδησεογραφικό Zeteo, ο εμβληματικός πρώην αρχηγός της εθνικής Αγγλίας και πλέον σχολιαστής στο BBC αναφέρθηκε σε όσα γίνονται στην Γάζα, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να

παραμείνει σιωπηλός.

«Γνωρίζω ότι γίνονται διεργασίες ώστε ο κόσμος να παραμείνει σιωπηλός και ως εκ τούτου καταλαβαίνω γιατί αρκετοί συγκρατούνται, αλλά αυτό το πράγμα συνεχίζεται για καιρό, εγώ νιώθω αρκετά σίγουρος και δεν μπορώ να σιωπώ για ό,τι συμβαίνει.

Δεν είναι αντισημιτικό να αναδεικνύει κανείς πως αυτά που κάνει το Ισραήλ είναι λάθος. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι δεν το βλέπουν με τον ίδιο τρόπο πλέον. Σε κάθε περίπτωση, όλοι γνωρίζουμε ότι η ιστορία σε αυτή τη γωνιά του κόσμου "τρέχει" πολύ πριν την 7η Οκτωβρίου. Αλλά πραγματικά είναι απαίσιο αυτό που συμβαίνει. Κλαίω τακτικά, ιδίως όταν βλέπω συγκεκριμένες εικόνες στα social media», δήλωσε ο Γκάρι Λίνεκερ.

Όταν απολύθηκε από το BBC, αλλά τον πήραν πίσω

Ο Γκάρι Λίνεκερ φαίνετια να βρίσκεται εκ νέου σε δύσκολη θέση, με το BBC να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην απόλυσή του για δεύτερη φορά μέσα σ' ένα χρόνο.

Τον Μάρτιο του 2023 είχε ασκήσει κριτική για τη μεταναστευτική πολιτική της Μεγάλης Βρετανίας, συγκρίνοντάς την με τους Ναζί, κάτι που τον είχε φέρει προσωρινά εκτός BBC.

Η απόλυση του Γκάρι Λίνεκερ δεν πέρασε απαρατήρητη και το βρετανικό μέσο αποφάσισε να τον επαναπροσλάβει λόγω των αντιδράσεων που είχαν δημιουργηθεί.

Βέβαια, με αφορμή το περιστατικό με τον Λίνεκερ, το BBC είχε προχωρήσει στην έκδοση νέων κατευθυντήριων γραμμών στους παρουσιαστές του, προκειμένου να διαχειρίζονται τα social media και γενικότερα τον δημόσιο λόγο τους με «υψηλά πρότυπα ευγένειας».

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γκάρι Λίνεκερ, Γάζα, BBC,gkari lineker, gaza, BBC