Ο Τραμπ λιγουρεύεται και τρίτη προεδρική θητεία -Τι είπε στο συνέδριο του λόμπι των όπλων στο Ντάλας [βίντεο]

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα αρκεστεί στην επανεκλογή του, αλλά φλερτάρει, όπως φαίνεται, με την ιδέα και μιας τρίτης προεδρικής θητείας κατά σαφή παραβίαση του Συντάγματος των ΗΠΑ, που προβλέπει μόνον δύο θητείες.

Στη διάρκεια ομιλίας του στο Ντάλας του Τέξας, όπου εξασφάλισε την υποστήριξη του λόμπι των όπλων (NRA-National Rifle Association) υποσχόμενος να αποσύρει μέτρα που υιοθέτησε η κυβέρνηση Μπάιντεν για τον περιορισμό της οπλοκατοχής, ο Τραμπ πέταξε από το βήμα την ιδέα μιας τρίτης θητείας.

«Ξέρετε, ο Φ ΝΤ Ρ[Φράνκλιν Ντελάνο Ρούζβελτ] ήταν 16 χρόνια-σχεδόν 16 – πρόεδρος, επί τέσσεριςθητείες. Δεν ξέρω, θα είναι σε εμάς τρειςθητείες; Ή δύο θητείες; Δεν ξέρω, εσείςνα μου πείτε», είπε ο πρώην πρόεδρος καιυποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανώνμε ορισμένους από το κοινό να φωνάζουν:«Τρεις!».

Όπως αναφέρει ηβρετανική εφημερίδα ΤheGuardian o Τραμπ είχε ξαναθέσει καιπαλιότερα θέμα τρίτης θητείας, μεταξύάλλων στη διάρκεια της προεκλογικήςτου εκστρατείας το 2020. Τον περασμένομήνα, πάντως, είπε στο περιοδικό Timeότι δεν επιδιώκει κάτι τέτοιο.

Η 22η τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ, που τέθηκε σε ισχύ μετά την τέταρτη θητεία του Ρούζβελτ, περιορίζει σε δύο τις προεδρικές θητείες.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα