Ο Ζιρού άφησε τη Μίλαν και έγινε επίσημα κάτοικος Λος Άντζελες [βίντεο]

Η ομάδα του MLS Λος Άντζελες FC επισημοποίησε σήμερα (14/5) την επερχόμενη άφιξη του πρώτου σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Γαλλίας Ολιβιέ Ζιρού, στο τέλος του συμβολαίου του με την Μίλαν, και ο οποίος θα επανενωθεί στην Καλιφόρνια με τον πρώην τερματοφύλακα των «Μπλε», Ούγκο Γιορίς.

Ο Ζιρού, 37 ετών, έχει δεσμευτεί μέχρι το 2025 με οψιόν μέχρι το 2026.

Ο

παίκτης επιβεβαίωσε χθες (13/5) την αποχώρησή του από τη Μίλαν στο τέλος της σεζόν για το πρωτάθλημα της Βόρειας Αμερικής, χωρίς όμως να διευκρινίσει σε ποια αμερικανική ομάδα θα ενταχθεί. Το περιβάλλον του ανέφερε πριν από τρεις εβδομάδες ότι είχε έρθει σε συμφωνία με την ομάδα Λος Άντζελες FC.

«Παίζει για την εθνική Γαλλίας και την Μίλαν σε ένα σύστημα παρόμοιο με το δικό μας και νιώσαμε ότι ήταν μια καλή επιλογή για όλους αυτούς τους λόγους», είπε στο AFP ο Τζον Θόρινγκτον, γενικός διευθυντής της ομάδας Λος Άντζελες FC.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ζιρού θα μπορούσε να κάνει το ντεμπούτο του στο MLS στα τέλη Ιουλίου, ακόμη κι αν η ακριβής ημερομηνία θα εξαρτηθεί ιδιαίτερα από την πορεία της εθνικής Γαλλίας στο Euro, εάν επιλεγεί από τον Ντιντιέ Ντεσάν. Παγκόσμιος πρωταθλητής με τους «Μπλε» το 2018, ο Ζιρού είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Γαλλίας με 57 γκολ σε 131 συμμετοχές.

Από την Γκρενόμπλ, ο Γάλλος πέρασε στην Ιστρ και την Τουρ προτού πάει στη Μονπελιέ, όπου ήταν πρωταθλητής Γαλλίας το 2012. Στη συνέχεια έπαιξε εννέα σεζόν στην Αγγλία, στην Άρσεναλ (2012-2018) και στην Τσέλσι (2018-2021), με την οποία κέρδισε το Champions League του 2021.

Με τη φανέλα της Μίλαν, που εντάχθηκε το 2021, ο επιθετικός έχει σκοράρει 38 γκολ στη Serie A, συμπεριλαμβανομένων 14 τη φετινή σεζόν, την καλύτερη επίδοσή του σε σύλλογο από το 2016.

Με τους «Ροσονέρι» κέρδισε έναν τίτλο πρωταθλήματος Ιταλίας το 2022. Ο σύλλογος της Λομβαρδίας είναι αυτή τη στιγμή 2ος, μακριά από τον μεγάλο του αντίπαλο, την Ίντερ, που εξασφάλισε τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ιταλίας τον περασμένο μήνα για 20η φορά.

Ο Ζιρού δικαιολόγησε την επιλογή του να πάει στις Ηνωμένες Πολιτείες τη Δευτέρα επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους: «Πήρα αυτή την απόφαση πριν από μερικές εβδομάδες, έδωσα ό,τι είχα για την Μίλαν. Για μένα και για την οικογένειά μου, είναι η κατάλληλη στιγμή να ζήσω μια διαφορετική εμπειρία ζωής», είπε σε συνέντευξή του στο εσωτερικό κανάλι της Μίλαν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ζιρού, Μίλαν, Λος Άντζελες [βίντεο],zirou, milan, los antzeles [vinteo]