Ουρουγουάη: Σφοδρές πλημμύρες -Πάνω από 3.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους [βίντεο]

Σφοδρές πλημμύρες στην Ουρουγουάη υποχρέωσαν πάνω από 3.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στις πληγείσες πόλεις, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών» (Sinae).

Δεινή είναι η κατάσταση στο διαμέρισμα Παϊσαντού της Ουρουγουάης, του οποίου η ομώνυμη πρωτεύουσα έχει πληθυσμό 84 χιλιάδων κατοίκων, σχεδόν χίλιοι εκ των οποίων αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω της πλημμύρας του ποταμού Ουρουγουάη, στη μεθόριο με την Αργεντινή.

Η στάθμη των υδάτων του ποταμού Ουρουγουάη

έχει φθάσει τα 7,52 μ. στο Παϊσαντού, 52 εκατοστά πάνω από το επίπεδο ασφαλείας που καθορίστηκε στα 7 μέτρα, διευκρίνισε η υπηρεσία. Στο Σάλτο, που βρίσκεται επίσης στον ποταμό Ουρουγουάη και περίπου 100 χιλιόμετρα βόρεια του Παϊσαντού, 530 άνθρωποι εκτοπίστηκαν από τα σπίτια τους.

Ελαφρά βελτιωμένη είναι κατάσταση στην Treinta y Tres, στη βορειοανατολική Ουρουγουάη, μια πόλη που επλήγη από την υπερχείλιση του ποταμού Olimar, η οποία το Σάββατο ανέφερε περισσότερους από 2 χιλιάδες εκτοπισμένους. Συνολικά εννέα από τα 19 διαμερίσματα της Ουρουγουάης έχουν επηρεαστεί από τις πλημμύρες, ενώ παραμένουν αποκλεισμένοι τέσσερις εθνικές οδοί.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ουρουγουάη, Σφοδρές, -Πάνω, 3 000, [βίντεο],ourougouai, sfodres, -pano, 3 000, [vinteo]