Ρωσία: Δικαστήριο «παγώνει» περιουσιακά στοιχεία της UniCredit - Στο πλαίσιο αγωγής της Gazprom Venture

Δικαστήριο στη Ρωσία διέταξε το «πάγωμα» τοπικών περιουσιακών στοιχείων και λογαριασμών της UniCredit καθώς και μετοχών της σε δύο θυγατρικές στο πλαίσιο αγωγής στο πλαίσιο αγωγής ύψους 462,7 εκατ. ευρώ που κατέθεσε επιχείρηση της Gazprom PJSC κατά της ιταλικής τράπεζας για τη ματαίωση ενός πρότζεκτ φυσικού αερίου.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της περιφέρειαςτης Αγίας Πετρούπολης δέσμευσε περιουσιακάστοιχεία της UniCredit

Bank AG και της UniCreditBank AO με έδρα τη Μόσχα ως μέρος της αγωγήςτης RusKhimAlians, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφατης 16ης Μαΐου, όπως μεταδίδει το Bloomberg,

«Η UniCredit ενημερώθηκε για την κατάθεσηστο Ρωσικό Δικαστήριο σε σχέση με τηδικαστική υπόθεση RusKhimAlyans κατά της UCGmbH στην οποία έχει ενταχθεί η AO UC Bank»,ανέφερε η ιταλική τράπεζα σε δήλωση πουεστάλη μέσω email στο πρακτορείιο. «Μόνοπεριουσιακά στοιχεία ανάλογα με τηνυπόθεση θα εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογήςτου προσωρινού μέτρου και όχι στο σύνολοτης UC AO Bank».

Η κοινή επιχείρηση μεταξύ του ρωσικούκρατικού γίγαντα φυσικού αερίου καιτης μικρότερης παραγωγού Rusgazdobycha ήγειρενομικές αξιώσεις άνω του ενός δισ.δολαρίων κατά ευρωπαϊκών τραπεζών, οιοποίες υποστήριξαν ένα βασικό έργοφυσικού αερίου που εμπίπτει σε κυρώσειςκατά της Ρωσίας.

Η UniCredit, που εδρεύει στο Μιλάνο, δραστηριοποιείται στη Ρωσία μέσω μιας θυγατρικής με περίπου 3.100 υπαλλήλους και περισσότερα από 50 υποκαταστήματα. Η ιταλική τράπεζα λέει ότι από το 2022 έχει διαθέσει περισσότερα από 800 εκατομμύρια ευρώ έναντι αθετήσεων πληρωμών στη Ρωσία και ότι έχει περικόψει κατά δύο τρίτα το δανειακό της χαρτοφυλάκιο. Ο διευθύνων σύμβουλος Αντρέα Όνσελ δήλωσε τον Μάιο ότι η τράπεζα θα συνεχίσει να κάνει ό,τι μπορεί στη χώρα και ότι συμμορφώνεται με τις κυρώσεις, αλλά ότι η τελική έξοδος θα είναι δύσκολο να εκτελεστεί.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρωσία, Δικαστήριο, UniCredit -, Gazprom Venture,rosia, dikastirio, UniCredit -, Gazprom Venture