Σαρλ Μισέλ και Σολτς καταδικάζουν πιθανή χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα

«Απαράδεκτες» και «ανεύθυνες» χαρακτηρίζουν Σαρλ Μισέλ και Σολτς τις πιθανές ισραηλινές χερσαίες επιθέσεις στη Ράφα.

Οιεντολές του Ισραήλ για απομάκρυνσηαμάχων που έχουν εγκλωβιστεί στη Ράφασε επικίνδυνες περιοχές είναι «απαράδεκτες»για την ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος τουΕυρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

«Καλούμετην ισραηλινή κυβέρνηση να σεβαστεί τοδιεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και τηνπροτρέπουμε να μην προβεί σε χερσαίαεπιχείρηση στη Ράφα», πρόσθεσε ο Μισέλμε ανάρτηση στο X.

Οισραηλινός

στρατός κάλεσε νωρίτερασήμερα κατοίκους και άλλων συνοικιώντης Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδαςτης Γάζας, να απομακρυθούν από εκεί καινα μετακινηθούν στη «διευρυμένηανθρωπιστική περιοχή» στην αλ Μαουάσι.

Όλαφ Σολτς: Ανεύθυνη μια επίθεση στη Ράφα

ΟΓερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσεσήμερα ότι μια ισραηλινή χερσαία επίθεσηστη Ράφα την πόλη στην νότια Λωρίδα τηςΓάζας θα ήταν ανεύθυνη και θα οδηγήσεισε τεράστιες απώλειες αμάχων.

«Πιστεύουμεότι μια επίθεση στη Ράφα θα ήταν ανεύθυνη.Και προειδοποιούμε ενάντια σε αυτή»,δήλωσε ο Σολτς σε μια εκδήλωση πουδιοργάνωσε ο γερμανικός όμιλος εφημερίδωνRND.

«Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει οποιαδήποτε προσέγγιση που δεν θα οδηγήσει εν τέλει σε μια απίστευτη απώλεια ανθρώπινων ζωών αθώων πολιτών», τόνισε ο Γερμανός καγκελάριος, προσθέτοντας ότι έχει πει αυτό στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα