Σε χαμηλό ενός μήνα οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης -Πόσο έχει υποχωρήσει το ελληνικό 10ετές

Οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης διαμορφώθηκαν σε χαμηλά ενός μήνα την Πέμπτη, μετά την δημοσίευση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ μία ημέρα νωρίτερα που έδειξαν ότι υποχώρησε ελαφρώς τον Απρίλιο.

Τα στοιχεία υποστηρίζουν τα στοιχήματα ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να μειώσει τα επιτόκια δύο φορές φέτος και, με τη σειρά της, διευκολύνει τη ζωή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία είναι πιθανό να ξεκινήσει τον κύκλο μείωσης των επιτοκίων της τον επόμενο μήνα, σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Yποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης

Η απόδοση των γερμανικών 10ετών ομολόγων, το σημείο αναφοράς για το μπλοκ της ευρωζώνης, υποχώρησε κατά 2 μονάδες βάσης στο 2,4%, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 15 Απριλίου. Την Τετάρτη σημείωσε πτώση σχεδόν 12 μονάδων βάσης.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 0,3% τον περασμένο μήνα, μετά από άνοδο κατά 0,4% τον Μάρτιο και τον Φεβρουάριο, ανακοίνωσε την Τετάρτη το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας του υπουργείου Εργασίας. Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων συνιστωσών των τροφίμων και της ενέργειας, ο ΔΤΚ αυξήθηκε κατά 0,3% τον Απρίλιο, μετά από άνοδο 0,4% για τρεις συνεχόμενους μήνες.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιταλίας υποχώρησε κατά 2,4 μονάδες βάσης στο 3,71%, επίσης σε χαμηλό ενός μήνα, μετά την πτώση κατά 16 μονάδες βάσης την Τετάρτη, τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του σε διάστημα ενός έτους.

Η διαφορά μεταξύ ιταλικών και γερμανικών ομολόγων διευρύνθηκε κατά 1,6 μονάδες βάσης στις 130 μονάδες βάσης.

Η απόδοση των διετών ομολόγων της Γερμανίας, μεταβλήθηκε ελάχιστα στο 2,88%, και πάλι στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 15 Απριλίου.

Yποχώρηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων

Υποχώρηση κατά 13 μονάδες βάσης έχουν σημειώσει τον τελευταίο μήνα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων.

Την Πέμπτη, η απόδοση κυμαίνεται στο 3,42%.

Σημειώνεται ότι στις 27/12/2023 το δεκαετές ελληνικό ομόλογο υποχώρησε κάτω από το 3% και στγκεκριμένα στο 2,99%.

Εκτοτε, μέχρι και τον προηγούμενο μήνα, οι αποδόσεις των ομολόγων κινούνταν ανοδικά.

To spread του 10ετούς ελληνικού με το αντίστοιχο γερμανικό διαμορφώνεται στις 100 μονάδες βάσης (1%).

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα