Στις φυλακές Κορυδαλλού ο διαβόητος Τούρκος κακοποιός: Από πότε κρυβόταν στην Ελλάδα - 14 εντάλματα εναντίον του

Στον Κορυδαλλό κρατείται ο 29χρονος Ramazan Baygara, ο «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης Bayğaralar, που δραστηριοποιούνταν κυρίως στα Άδανα της γειτονικής Τουρκίας.

Στελέχη των μυστικών υπηρεσιών της χώρας μας, κατάφεραν, μετά από έρευνα μηνών, να τον εντοπίσουν και να τον θέσουν υπό παρακολούθηση μέχρι τη στιγμή της σύλληψής του.

Οι εισαγγελικές Αρχές αναμένεται να αποφασίσουν για την έκδοση του ,αφού λάβουν την σχετική ενημέρωση από την τουρκική Ιντερπόλ.

Ωστόσο, σύμφωνα με κάποια τουρκικά μέσα, η έκδοση του είναι πιθανό να γίνει  την Παρασκευή.

Κρυβόταν στην Ελλάδα
-14 εντάλματα σύλληψης είχαν εκδοθεί σε βάρος του Τούρκου

Ο 29χρονος, είχε καταφέρει να έρθει στη χώρα μας, προκειμένου να κρυφτεί έτσι ώστε να μην εντοπιστεί από τις τουρκικές Αρχές καθώς σε βάρος του είχαν εκδοθεί 14 εντάλματα σύλληψης για όπλα, ναρκωτικά, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης καθώς και για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ο ίδιος, όπως και άλλοι συνεργοί του, είχαν προτιμήσει να καταφύγουν σε γειτονικές χώρες της Τουρκίας, όπως η χώρα μας, έτσι ώστε να μπορούν εύκολα να επιστρέφουν στη δική τους.

Όπως επισημαίνουν αρμόδιες πηγές ενημέρωσης στο Iefimerida, ο
Ramazan Baygara «δεν είχε αναπτύξει δραστηριότητα στην Ελλάδα, παρά μόνο κρυβόταν».

Η μυστική έρευνα της ΕΥΠ

Η σύλληψη του ήρθε μετά από μυστική έρευνα της ΕΥΠ, στελέχη της οποίας τον είχαν θέσει υπό παρακολούθηση περιμένοντας την έκδοση της ερυθράς αγγελίας.

Όταν εκδόθηκε ερυθρά αγγελία, οι μυστικοί πράκτορες, ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ και έτσι ακολούθησε η σύλληψή του, στη μέση του δρόμου, στη περιοχή των Αμπελόκηπων, την Παρασκευή (10/5).

Η δολοφονία του αδελφού του και το όνομα της οργάνωσης

Τα ηνία της οργάνωσης, το όνομα της οποίας προέρχεται από το επίθετο το δικό του και του αδερφού του, ανέλαβε ο 29χρονος πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, το 2020.

Και αυτό, γιατί τότε ήταν που δολοφονήθηκε ο 36χρονος αδερφός του
Bedirhan Baykara που ήταν και ο ιδρυτής.

Η δολοφονία του έγινε κατά την διάρκεια ένοπλης επίθεσης σε ζαχαροπλαστείο όπου συναντήθηκε με φίλους του στην περιοχή Pınar της συνοικίας Central Seyhan.

Οι συλλήψεις των δύο Τούρκων στα Χανιά

Η διερεύνηση της υπόθεσης που οδήγησε τελικά στη σύλληψη του 29χρονου ξεκίνησε στις 21 Φεβρουαρίου 2024 μετά τη σύλληψη δύο Τούρκων στα Χανιά, οι οποίοι εμπλέκονταν σε κυκλώματα διακίνησης μεταναστών.

Οι δυο συλληφθέντες, ο ένας εκ των οποίων φέρεται να ήταν μέλος της διαβόητης συμμορίας με εγκέφαλο τον 29χρονο, έμεναν σε πολυτελή βίλα, κυκλοφορούσαν με πολυτελή αυτοκίνητο και γενικά έκαναν πλουσιοπάροχη ζωή.

Κατα την έρευνα που έγινε στην εν λόγω βίλα, εντοπίστηκαν έγγραφα, τα οποία παρέπεμπαν στον 29χρονο.

Έτσι, σε συνεργασία με τις τουρκικές υπηρεσίες, η ΕΥΠ μπόρεσε να φτάσει στα ίχνη του και να τον θέσει υπό παρακολούθηση.

Μάλιστα, ο κυβερνήτης των Αδάνων, σε ανάρτησή του στο "X", επεσήμανε πως «ο αγώνας ενάντια στο έγκλημα και τους εγκληματίες θα συνεχιστεί σταθερά», τονίζοντας πως δεν θα επιτραπεί η διατάραξη της ειρήνης της πόλης και της χώρας τους.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορυδαλλού, Τούρκος, Ελλάδα - 14,korydallou, tourkos, ellada - 14