Στροφή στην καθημερινότητα από Κασσελάκη μετά τον αρνητικό αντίκτυπο Σπηλιωτόπουλου

Στη Βαρβάκειο αγορά θα βρεθεί σήμερα το πρωί ο Στέφανος Κασσελάκης «οπλισμένος» με την πρόταση νόμου που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ με σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Η γείωση με την κοινωνία εξελίσσεται σε κομβικής σημασίας προτεραιότητα ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να αποδείξει ότι διαθέτει αντανακλαστικά πέρα από την αδιαμεσολάβητη επαφή του προέδρου με την κοινωνία.

Από
τον Άρη στο Σκοπευτήριο 

Τον κοινωνικό και σίγουρα και τον επικοινωνιακό αντίκτυπο της συνεργασίας του Άρη Σπηλιωτόπουλου και της εταιρείας του με τον ΣΥΡΙΖΑ ως αναλυτή επί των δημοσκοπήσεων φαίνεται ότι μέτρησαν ενδελεχώς στην Κουμουνδούρου.

Η αρχική αίσθηση που καλλιεργήθηκε αντανακλαστικά για ενίσχυση της γαλάζιας πτέρυγας εντός του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη διαρροή της έλευσης του Άρη Σπηλιωτόπουλου μετατράπηκε σε κρίση ταυτότητας. 

Η εμφάνιση του Στέφανου Κασσελακη στο σκοπευτήριο της Καισαριανής για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς και της εκτέλεσης των 200 κομμουνιστών συνοδεύτηκε από μια μεγάλη κινητοποίηση στελεχών που περιστοίχισαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ όταν στα βήματα του προκατόχου του κατέθεσε ένα γαρύφαλλο στο μνημείο. 

Η επιχείρηση αποκατάστασης της αριστερής ταυτότητας φαίνεται ότι ήταν μονόδρομος με δεδομένο το γεγονός ότι το ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν φαίνεται να ανακτά αριστερούς ψηφοφόρους σύμφωνα με τις μετρήσεις. 

Αρνητικός ήταν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και ο αντίκτυπος της ανάρτησης του Νίκου Καρανικα ο οποίος έσπευσε να υποδεχτεί το άλλοτε ισχυρό πρόσωπο της καραμανλικής δεξιάς ουσιαστικά ως νέο μέλος του κόμματος ενώ η σχέση του με το κόμμα είναι πρωτίστως επαγγελματική. 

Την αμηχανία που επικράτησε φανέρωσε σε ένα βαθμό και η  αντίδραση του κ. Κασσελάκη όταν ρωτήθηκε στην τελευταία συνέντευξή του κατά την οποία απέφυγε να σχολιάσει τη συνεργασία του με το πρώην γαλάζιο στέλεχος με τη φράση «δεν σχολιάζω τα του οίκου μου», ερχόμενος ουσιαστικά σε αντίθεση με τη στρατηγική του «είμαι ο πιο διαφανής πολιτικός».

Όπως υπενθύμιζαν παλαιότερα στελέχη ο κ. Σπηλιωτόπουλος μπορεί να φλέρταρε το '19 ακόμη και με υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο όπως συμπληρώνουν η προοπτική αυτή κόπηκε στο αρχικό της  στάδιο επί Αλέξη Τσίπρα.

Η μάχη της κοστολόγησης

Σε αυτή τη φάση πάντως ο κ. Κασσελάκης κάνει στροφή στην καθημερινότητα.

Η περιοδεία του στην κεντρική αγορά της Αθήνας θα αρχίσει γύρω στις δέκα το πρωί οπου θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με καταναλωτές και εμπόρους για τις τιμές και τα κόστη του πασχαλινού τραπεζιού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ζητήσει τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια την οποία από το Μέγαρο Μαξίμου την έχουν υποδεχθεί θετικά.

Ήδη το Μέγαρο Μαξίμου έχει εκδηλώσει την πρόθεσή του η συζήτηση να μετατοπιστεί στο ευαίσθητο πεδίο της κοστολόγησης, εκεί δηλαδή που ο ΣΥΡΙΖΑ διαχρονικά έχει δεχτεί την μεγαλύτερη πίεση από τη ΝΔ.

Από την Κουμουνδούρου επιχειρούν να στριμώξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Χθες η ΚΟ κατέθεσε ως πρόταση νόμου στη Βουλή το κομμάτι του οικονομικού προγράμματος που πρόσφατα παρουσίασε ο κ. Κασσελάκης που αφορά στη μείωση των τιμών και του κόστους παραγωγής για παραγωγούς, αγρότες – κτηνοτρόφους και εμπόρους.

Την κατάθεση της πρότασης νόμου για την ακρίβεια την είχε προαναγγείλει τότε ο κ. Κασσελάκης και ο στόχος τώρα είναι όπως σημειώνουν κομματικές πηγές ο κ. Μητσοτάκης να αποδείξει αν είναι με τους καταναλωτές και την κοινωνία που πληρώνει την ακρίβεια ή με τους μεσάζοντες, όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Από την Κουμουνδούρου επιμένουν ότι, παρά τις κυβερνητικές βολές για οικονομικό πρόγραμμα μιας χρήσης καθώς οι προτάσεις για μηδενισμό ΦΠΑ σε συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμων, για πλαφόν στα κέρδη των παρόχων ενέργειας και φορολόγηση των υπερκερδών στην ενέργεια και των τραπεζών, οι προτάσεις αυτές είναι απόλυτα ρεαλιστικές και κοστολογημένες.

Η μάχη αυτή πάντως έχει ήδη ανοίξει με την κυβέρνηση καθώς και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης με κάθε ευκαιρία βάλλει κατά του κ. Κασσελάκη για τις προτάσεις του με τελευταίο επεισόδιο στη μάχη της κοστολόγησης την αύξηση των δαπανών για την Υγεία και το +5% στο 5,8% επί του ΑΕΠ που προβλέπεται φέτος και το οποίο μεταφράζεται σε τρέχουσες τιμές σε 11δισ € επιπλέον.

Κέρκυρα – Παξοί – Άρτα – Πρέβεζα

Ο κ. Κασσελάκης πάντως με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Κέρκυρα για το Πάσχα θα πραγματοποιήσει επιστρέφοντας περιοδεία στο Ιόνιο και τη Δυτική Ελλάδα.

Στο επίσημο πρόγραμμά του μέχρι τώρα περιλαμβάνονται οι Παξοί τη Δευτέρα του Πάσχα και σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι την Πέμπτη όταν και θα επιστρέψει Αθήνα θα περάσει από Πρέβεζα και Άρτα.

Η περιοδεία στην Άρτα είναι η εξ αναβολής περιοδεία που είχε διαρρεύσει από το περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ όταν τρεις ημέρες μετά το θυελλώδες συνέδριο του Φεβρουαρίου συναντήθηκε ο κ. Κασσελάκης με την Όλγα Γεροβασίλη στο Παγκράτι.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Στροφή, Κασσελάκη, Σπηλιωτόπουλου,strofi, kasselaki, spiliotopoulou