Θεσσαλονίκη: Ένοχος κρίθηκε οδηγός αστικού λεωφορείου, για τον τραυματισμό υπερήλικης από πτώση

Οδηγός του ΟΑΣΘ καταδικάστηκε τελεσίδικα σε φυλάκιση 5 μηνών, με 3ετή αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος για τον τραυματισμό, από πτώση, υπερήλικης γυναίκας, όταν εκείνη επιχείρησε να επιβιβαστεί στο αστικό λεωφορείο, στη Θεσσαλονίκη.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για σωματική βλάβη από

αμέλεια με αναγνώριση ελαφρυντικού πρότερου σύννομου βίου.

Το περιστατικό συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2019 στη στάση Καμάρα, όπου η 98χρονη (σήμερα) γυναίκα θέλησε να επιβιβαστεί στο ασφυκτικά γεμάτο λεωφορείο της γραμμής "27", από την πόρτα τού οδηγού. Ο κατηγορούμενος όμως φαίνεται πως δεν την είδε, έκλεισε την πόρτα για να συνεχίσει το δρομολόγιό του, με συνέπεια η γυναίκα να πέσει στο οδόστρωμα και να τραυματιστεί. Χρειάστηκε να διακομιστεί σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε, σύμφωνα με τη δικογραφία. Όπως κατέθεσε ο γιος της, η 98χρονη έκτοτε χρησιμοποιεί "Πι" για τις μετακινήσεις της.

Ο οδηγός απολογήθηκε πως δεν είδε την ηλικιωμένη που προσπάθησε να επιβιβαστεί στο λεωφορείο, παρότι, όπως είπε, έλεγξε πολλές φορές τόσο τον καθρέφτη όσο και γυρνώντας το κεφάλι του. «Σταμάτησα αμέσως το λεωφορείο όταν φώναξαν οι επιβάτες και κατέβηκα να βοηθήσω», ανέφερε μεταξύ άλλων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεσσαλονίκη, Ένοχος,thessaloniki, enochos