Θεσσαλονίκη: Γιατί «ντύθηκε» στα κόκκινα ο Λευκός Πύργος [εικόνες]

Το βράδυ της Τετάρτης (8/5) οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης αντίκρισαν έναν διαφορετικό Λευκό Πύργο, «ντυμένο» στα κόκκινα.

Ο Λευκός Πύργος φωταγωγήθηκε κόκκινος λόγω της χθεσινής ημέρας, της 8ης Μαΐου, που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας όπως είναι ο επίσημος όρος για τη μεσογειακή αναιμία.

Πίσω από την πρωτοβουλία είναι ο Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας, ο οποίος στέλνει το μήνυμα ότι τα άτομα με θαλασσαιμία μπορούν

και πρέπει να ζήσουν μια καλύτερη και ποιοτικότερη ζωή, προωθώντας παράλληλα την ίση πρόσβαση σε αποτελεσματικές θεραπευτικές επιλογές.

Η δράση εντάσσεται στην καμπάνια της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας - TIF με τίτλο «Bring Thal to Light». Σε πολλές από τις 65 χώρες - Μέλη της ΔΟΘ θα φωταγωγηθούν με κόκκινο χρώμα κτίρια και μνημεία, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο μια αλυσίδα φωτός που θα ενώσει όλες τις συλλογικές προσπάθειες για ένα καλύτερο μέλλον για τα άτομα με Θαλασσαιμία σε όλο τον κόσμο.

Τι είναι η θαλασσαιμία

Ο όρος θαλασσαιμία ή μεσογειακή αναιμία (γνωστή παλαιότερα ως αναιμία του Cooley) αναφέρεται σε μια ομάδα γενετικών αιματολογικών διαταραχών που επηρεάζουν την παραγωγή αιμοσφαιρίνης στον οργανισμό, της πρωτεΐνης που μεταφέρει το οξυγόνο από τους πνεύμονες προς τους ιστούς και τα διάφορα όργανα του σώματος.

Πρόκειται για μια από τις πιο κοινές μονογονιδιακές διαταραχές στον κόσμο, που πλήττει 15 εκατομμύρια άτομα σε όλον τον κόσμο. Στην Ελλάδα εκτιμάται ότι πάνω από 2.900 άνθρωποι πάσχουν από μεσογειακή αναιμία.

Δείτε εικόνες από την EUROKINISSI

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεσσαλονίκη, Λευκός Πύργος [εικόνες],thessaloniki, lefkos pyrgos [eikones]