Βίντεο-σοκ: Αξιωματικός της Αστυνομίας Ηθών του Ιράν επιτέθηκε σε έφηβη γιατί δεν φορούσε χιτζάμπ

Κάμερα κατέγραψε τη σοκαριστική στιγμή που γυναίκα αξιωματικός της Αστυνομίας Ηθών στο Ιράν επιτίθεται σε έφηβη, προτού τη σταματήσουν περαστικοί.

Αναφέρθηκε ότι η έφηβη δέχθηκε την επίθεση της αστυνομικού επειδή αρνήθηκε να καλύψει τα μαλλιά της, παραβιάζοντας έτσι τους αυστηρούς νόμους του Ιράν σχετικά με την εμφάνιση των γυναικών δημοσίως.

«Μεσαίωνας» για τις γυναίκες στο Ιράν

Τα πλάνα από το περιστατικό, που φαίνεται να συνέβη σε

ένα πολυσύχναστο δημόσιο πάρκο στο Ιράν, σύμφωνα με πληροφορίες από το τοπικό μέσο Borujerd, μοιράστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το κλιπ αρχίζει με μια ομάδα ανθρώπων που συνωστίζονται δίπλα σε ένα δέντρο και έναν χαμηλό τοίχο από τούβλα, ενώ οι παρευρισκόμενοι παρακολουθούν. Ακούγονται κραυγές από ένα άτομο στη μέση της ομάδας.

Ξαφνικά, η έφηβη φαίνεται να πέφτει προς τα πίσω από τον τοίχο, με μια μεγαλύτερη γυναίκα -ντυμένη με μαύρο χιτζάμπ- να πέφτει πάνω της.

Η ηλικιωμένη γυναίκα λέγεται ότι είναι αξιωματικός της Αστυνομίας Ηθών του Ιράν, μια ομάδα που επιβάλλει τον αυστηρό ενδυματολογικό κώδικα του ισλαμικού κράτους για τις γυναίκες.

Η μεγαλύτερη γυναίκα προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο την έφηβη, αλλά η νεαρή συνεχίζει να ουρλιάζει και να αντιστέκεται. Φαίνεται να κλωτσάει με επιτυχία τη μεγαλύτερη γυναίκα από πάνω της, η οποία σηκώνεται, αλλά στη συνέχεια επιστρέφει στο κορίτσι, που είναι πεσμένο στο έδαφος, και προσπαθεί να το σηκώσει.

Μερικοί από τους παρευρισκόμενους φαίνονται επίσης να εμπλέκονται, αλλά μέχρι το τέλος του κλιπ παραμένει ασαφές ποιον προσπαθούν να βοηθήσουν.

Σύμφωνα με τη Masih Alinejad, μια Ιρανή δημοσιογράφο και ακτιβίστρια που μοιράστηκε το υλικό, το άτομο που τράβηξε το βίντεο της έδωσε λεπτομέρειες για το περιστατικό.

«Η αποκαλούμενη Αστυνομία Ηθών στο Ιράν επιτέθηκε βίαια σε μια έφηβη επειδή δεν φορούσε χιτζάμπ στην πόλη Borujerd του Ιράν» έγραψε η Alinejad στο X, μαζί με το βίντεο.

Πολίτες έσωσαν την έφηβη από την αστυνομικό

«Ο πολίτης που βιντεοσκόπησε αυτό το περιστατικό μου είπε ότι μία αστυνομικός με χιτζάμπ προσπάθησε να συλλάβει βίαια την έφηβη, επειδή φορούσε ένα συγκεκριμένο μπλουζάκι» είπε. «Ωστόσο, επειδή φώναξε για βοήθεια, συγκεντρώθηκαν άνθρωποι και την έσωσαν από την αστυνομία».

«Δείτε το βίντεο μόνοι σας και θα καταλάβετε γιατί σας καλούμε όλους να είστε #UnitedAgainstGenderApartheid».

Το κλιπ είναι το τελευταίο σε μια σειρά που δείχνει αυτό που φαίνεται να είναι μια νέα προσπάθεια του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, να επιβάλει τους δρακόντειους νόμους του καθεστώτος του.

Η Τεχεράνη ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα το «Σχέδιο Νουρ», σύμφωνα με την Jerusalem Post, το οποίο αποσκοπεί στην «αντιμετώπιση των ανωμαλιών».

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την έντονη παρουσία της Περιπολίας Καθοδήγησης της χώρας, γνωστής και ως Αστυνομίας Ηθών, της Ισλαμικής Αστυνομίας και της Ομάδας Ηθών σε αρκετές πόλεις.

Η αστυνομία έχει λάβει οδηγίες να εστιάζει σε «θετικές συμπεριφορές» και να αποφεύγει «αρνητικές συμπεριφορές», σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο Mehr News Agency.

Ωστόσο, το δημοσίευμα της Jerusalem Post υποδηλώνει ότι η καταστολή στο Ιράν εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά βίαιη.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βίντεο-σοκ, Αξιωματικός, Αστυνομίας Ηθών, Ιράν,vinteo-sok, axiomatikos, astynomias ithon, iran