Ξεκινάει περιοδείες ο Κασσελάκης -Χωρίς λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ και μόνο με το πρόσωπό του στο τροχόσπιτο

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανεβάζει στροφές όσο πλησιάζουν οι ευρωεκλογές.

Η μάχη είναι ανοιχτά πλέον μια προσωπική υπόθεση για τον κ. Κασσελάκη και για αυτό τον λόγο μπαίνει ο ίδιος μπροστά, με τους υποψηφίους να ακολουθούν σε δεύτερο πλάνο.

Εντύπωση πάντως προκαλεί και το γεγονός ότι ενώ πρόκειται για ευρωπαϊκές εκλογές και ενώ ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει ότι θα αναδείξει εκείνος τους άσημους υποψηφίους του συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ,

όλα στην προεκλογική καμπάνια κινούνται γύρω από το πρόσωπό του.

Η μαρκίζα 

Το τροχόσπιτο που μίσθωσε για να κάνει περιοδεία σε όλη τη χώρα δεν έχει το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ ή τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, αλλά αυτό που κυριαρχεί και πάλι είναι το πρόσωπο του προέδρου.

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που διεκδικούν τον σταυρό τον ακολουθούν στις περιοδείες του ευελπιστώντας ότι θα αντλήσουν αναγνωρισιμότητα.

«Είναι υποψήφιος και έχει βάλει το πρόσωπό του;», αναρωτιούνται φωναχτά στελέχη του κόμματος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ωστόσο το έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους. Πρωταγωνιστής είναι εκείνος και όπως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στους ψηφοφόρους της ΝΔ ότι πίσω από κάθε υποψήφιο ευρωβουλευτή «ψηφίζετε εμένα», έτσι και ο κ. Κασσελάκης μπαίνει πιο επιθετικά ο ίδιος μπροστά στην καμπάνια που έχει γίνει προσωπική του υπόθεση, καθώς η κάλπη της 9ης Ιουνίου είναι ζωτικής σημασίας για τον ίδιο, περισσότερο ίσως ακόμη και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μιμείται τα βίντεο Μητσοτάκη

Ο κ. Κασσελάκης δεν έχει μετακινηθεί εξάλλου ούτε χιλιοστό από τον στόχο του να κερδίσει τον Μητσοτάκη.

Σε αυτή τη λογική, το μοντέλο TikTok που λάνσαρε με επιτυχία ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τα βίντεο μέσα από το αυτοκίνητο, ο κ. Κασσελάκης και η ομάδα το υιοθέτησαν σε σημείο αντιγραφής, με σκοπό να φανεί πόσο πιο viral μπορεί να γίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από τον πρωθυπουργό.

Άρχισε με βίντεο με τη Φάρλι αγκαλιά στο πίσω κάθισμα και συνέχισε με νέα ανάρτηση πάλι από το πίσω κάθισμα, με βίντεο που τηλεφωνεί στη μαμά του στις ΗΠΑ για να της ευχηθεί για τη Γιορτή της Ηητέρας.

Αλά καρτ επίκληση στον Τσίπρα

Για αυτή την τακτική, πάντως, ο προκάτοχός του, Αλέξης Τσίπρας, τον έχει προειδοποιήσει πολύ πρόσφατα από το Βερολίνο.

Ο πρώην πρωθυπουργός περιγράφοντας το μονοπάτι «αποχή - αντιπολιτική - ακροδεξιά», το οποίο ακολουθούν οι ψηφοφόροι σε όλη την Ευρώπη, έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα με αποδέκτη και τον διάδοχό του, ότι η λύση για να έρθουν στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ οι πολίτες δεν είναι η μεταπολιτική, δηλαδή το «να γίνεται viral», όπως εξήγησε.

Ο κ. Κασσελάκης όμως δείχνει να αγνοεί τα μηνύματα του πρώην προέδρου, για τον οποίο μετά και την εμφάνισή του στην παρουσίαση των ευρωβουλευτών μόνο καλά λόγια είχε να πει, όπως και για το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεών τους.

Ωστόσο, στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών και στη σύγκρουση που άνοιξε με την κυβέρνηση και προσωπικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την αρνητική εξέλιξη και την εκλογή του εθνικιστικού VMRO στα Σκόπια, ο κ. Κασσελάκης και κεντρικά η Κουμουνδούρου ξέχασαν να κάνουν την οποιαδήποτε αναφορά στον πρώην πρωθυπουργό που έφερε τη Συμφωνία.

Στις 200 λέξεις της ανάρτησης του κ. Κασσελάκη και στις 380 της ανακοίνωσης του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, το όνομα του αρχιτέκτονα της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν χώρεσε.

Σε κάθε περίπτωση, ο νέος πρόεδρος φαίνεται να μην πτοείται και χαράσσει τη δική του προσωπική ατζέντα, η οποία έχει ανακτήσει τα χαρακτηριστικά της ατζέντας Πολάκη που ακολουθούσε στα πρώτα του βήματα στον ΣΥΡΙΖΑ με την αλά καρτ επίκληση της παρακαταθήκης του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του.

Ατζέντα Πολάκη 

Είναι η ψυχή Πολάκη την οποία δεν βγάζει από μέσα του, όπως έχει πει ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης, κάτι που σύμφωνα με όσους παρακολουθούν στενά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ έγινε απολύτως εμφανές μετά τις νέες αναρτήσεις του αψύ Σφακιανού για το εμβόλιο της Astra Zeneca.

Τα πυρά που εξαπέλυσε και στον Αλέξη Τσίπρα και ο ακραίος λόγος του δεν φαίνεται να ενόχλησαν την Κουμουνδούρου ούτε και τον ίδιο τον κ. Κασσελάκη, ο οποίος απέφυγε να εμπλακεί στην αντιπαράθεση που άνοιξε τόσο με τους πρώην συντρόφους του και πρώην υπουργούς της κυβέρνησης Τσίπρα όσο και με την κυβέρνηση.

Στο ίδιο πλαίσιο εξάλλου εντάσσονται για πολλούς στον ΣΥΡΙΖΑ και οι αλά Πολάκη λεκτικές υπερβολές του κ. Κασσελάκη, που είτε σοκάρουν τους συντρόφους του, όπως το «πατρίς - θρησκεία - οικογένεια», είτε δίνουν τροφή στον αντίπαλο.

Για ακόμη μία φορά, επίθεση στην τακτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος απαντώντας στις ερωτήσεις για τον χαρακτήρα της πατριωτικής Αριστεράς είπε στην ΕΡΤ το πρωί της Κυριακής ότι «δεν ταιριάζει αυτό το στιλ στη δική μας παράταξη», για να συμπληρώσει ότι «εμείς στην καρδιά μας έχουμε άλλα τρίπτυχα, έχουμε το "εθνική ανεξαρτησία - λαϊκή κυριαρχία - κοινωνική απελευθέρωση", προφανώς δεν έχουμε υιοθετήσει το "πατρίς - θρησκεία - οικογένεια"».

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ξεκινάει, Κασσελάκης -Χωρίς, ΣΥΡΙΖΑ,xekinaei, kasselakis -choris, syriza