Runner’s kit: Τα απαραίτητα για κάθε δρομέα

18:18 5/5/2016 - Πηγή: Jenny.gr

Η Άνοιξη έχει μπει για τα καλά και οι αγώνες δρόμου έχουν ξεκινήσει για τους λάτρεις του τρεξίματος, και όχι μόνο. Μάλιστα, την Κυριακή 15 Μάϊου, σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Φωκίδας, το Τείχιο Δωρίδος, θα πραγματοποιηθεί για 3η φορά ο αγώνας ορεινού δρόμου TihioRace, με τη συμμετοχή κοινού, αθλητών αλλά και επώνυμων όπως η Πηγή Δεβετζή, ο Μιχάλης Ζαμπίδης, η Κλέλια Πανταζή, η Πατρίσια Μίλικ Περιστέρη κα! Ο αγώνας μας καλεί λοιπόν, και πέρα από την κατάλληλη προπόνηση, τη σωστή διατροφή και την ξεκούραση

είναι απαραίτητο να προμηθευτούμε τα κατάλληλα «αξεσουάρ» που θα ενισχύσουν την απόδοσή μας και θα κάνουν τη διαδρομή μας πιο εύκολη και ευχάριστη.

Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να περιέχει το kit ενός δρομέα για τον αγώνα του:

Παπούτσια: Τα παπούτσια είναι το Α και το Ω είτε ασχολούμαστε με την πεζοπορία είτε με το τρέξιμο. Χρειαζόμαστε παπούτσια που απορροφούν τους κραδασμούς, επιτρέπουν τον αερισμό των πελμάτων, είναι ελαφριά και άνετα. Το πιο σημαντικό είναι να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των ποδιών μας και την προστασία τους και με τη σωστή έρευνα αγοράς μπορούμε να βρούμε τα παπούτσια που ταιριάζουν σε εμάς ανάλογα με το βάρος μας, το είδος της προπόνησης που κάνουμε, το έδαφος που συνήθως τρέχουμε καθώς και πιθανά προβλήματα που μπορεί να έχουμε, όπως π.χ. στα γόνατα ή τη μέση.

Δρομικά γυαλιά ηλίου: Όλοι οι δρομείς είναι εκτεθειμένοι στον ήλιο για αρκετή ώρα, οπότε είναι πολύ σημαντικό να προστατεύουμε τα μάτια μας από τις επικίνδυνες ηλιακές ακτινοβολίες. Γι’ αυτό τον λόγο, πρέπει να προμηθευτούμε τα κατάλληλα δρομικά γυαλιά ηλίου για την προστασία των ματιών μας, με κριτήρια να είναι ελαφριά, με τον κατάλληλο αεροδυναμικό σχεδιασμό για να μην μας κουράζουν και να διαθέτουν τους κατάλληλους φακούς για την όραση μας.

Ρουχισμός: Οι έμπειροι δρομείς γνωρίζουν πολύ καλά πως πέρα από τα δρομικά παπούτσια είναι απαραίτητος και ο δρομικός ρουχισμός για την καλύτερη δυνατή απόδοση. Τα ελαφριά ρούχα, που ρυθμίζουν την θερμοκρασία του σώματος, απομακρύνουν τον ιδρώτα, προστατεύουν το σώμα από πιθανούς ερεθισμούς και προσφέρουν άνεση, βοηθούν για την καλύτερη απόδοση του δρομέα και διευκολύνουν το δρομέα.

Περιβραχιόνιο/armband: Είτε επιλέγουμε το mp3 player είτε το κινητό μας τηλέφωνο για να ακούμε μουσική κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας, ένα armband όπου θα τοποθετήσουμε τη συσκευή μας, μας λύνει τα χέρια. Extra tip: Φροντίζουμε να προμηθευτούμε τα κατάλληλα ακουστικά ώστε να μην πέφτουν από τα αυτιά μας κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

GPS: Το GPS είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για κάθε δρομέα, ώστε να έχει εικόνα της απόστασης και των χιλιομέτρων που έχει διανύσει. Όλα τα smartphones διαθέτουν GPS, σε περίπτωση που δεν επιθυμούμε να αγοράσουμε ένα επιπλέον αξεσουάρ.

Παλμόμετρο/καρδιοσυχνόμετρο: Ένα απαραίτητο αξεσουάρ για να έχουμε εικόνα των παλμών της καρδιάς μας. Πέρα από αυτή την λειτουργία, πολλά από τα καρδιοσυχνόμετρα που είναι διαθέσιμα στο εμπόριο δίνουν κι άλλες πληροφορίες, όπως τα χιλιόμετρα που έχουμε διανύσει, την ταχύτητά μας, τις θερμίδες που έχουμε καταναλώσει, τον χρόνο που προπονούμαστε κλπ.

Go pro camera: Για τους ακόμα πιο απαιτητικούς και fan των διαδρομών που θέλουν να έχουν για πάντα στο αρχείο τους κάθε διαδρομή τους, το απαραίτητο αξεσουάρ είναι μια go pro camera. Οι εικόνες που καταγράφει η κάμερα, θα συναρπάσουν τους λάτρεις της φύσης και των ορεινών διαδρομών!

Ας διαλέξουμε τα κατάλληλα αξεσουάρ για τη δική μας διαδρομή και ας απολαύσουμε τη δρομική εμπειρία, σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας.

Καλές διαδρομές!

Keywords
Τυχαία Θέματα