4 συλλήψεις για τις εκρήξεις σε βενζινάδικο στον Πειραιά και σε κάβα στην Καλλιθέα

Στην… πόρτα συμμορίας εκβιαστών καταστηματαρχών, βρίσκεται η Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, μετά τη σύλληψη των τεσσάρων κακοποιών που εμπλέκονται στις δύο βομβιστικές επιθέσεις σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Πειραιά και σε κάβα ποτών στην Καλλιθέα, τον περασμένο Μάρτιο.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στις σωματικές έρευνες καθώς και σε έρευνες που ακολούθησαν τις συλλήψεις

στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία σειρά στοιχείων, που δεν αφήνουν καμία αμφιβολία στους ερευνητές ότι πολλοί καταστηματάρχες αναγκάζονται να πληρώσουν «προστασία» για την ύπαρξη των επιχειρήσεών τους. Πέρα από αυτά που γνώριζαν έως τώρα οι αρμόδιοι αστυνομικοί, η έρευνα έφερε στα χέρια τους, όπως ανακοινώθηκε, πλήθος ιδιόχειρων σημειωμάτων, με αναγραφές καταστημάτων, χρηματικών ποσών, ονομάτων και τηλεφώνων.

Επίσης, έχουν κατασχεθεί και εξετάζονται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, δέκα κινητά τηλέφωνα και πλαίσιο κάρτας SIM, στοιχεία τα οποία σε συνδυασμό με τις ιδιόχειρες σημειώσεις ανοίγουν τον δρόμο στη δίωξη Εκβιαστών να εξαρθρώσει την ομάδα η τις ομάδες που κρύβονται πίσω και από τις βομβιστικές επιθέσεις.

Μαχαίρια, σφαίρες, αλεξίσφαιρο

Τα ευρήματα της Δίωξης, συμπληρώνονται με ανευρεθέντα αναδιπλούμενα μαχαίρια, θήκη όπλου, 112 σφαίρες, πιστόλι με γεμιστήρα με 7  φυσίγγια, αλεξίσφαιρο γιλέκο, μαύρη ζώνη μέσης με ενσωματωμένο μαχαίρι κλπ. Ακόμη οι αστυνομικοί βρήκαν τον ρουχισμό και τα παπούτσια  που έφερε ένας εκ των βομβιστών ενώ βρισκόταν σε χώρο βομβιστικής επίθεσης,  πληθώρα αναβολικών ουσιών, δύο ασύρματους και φακούς-φάρους, πλαστά διαβατήρια, πλαστή  άδεια ικανότητας οδήγησης και φωτοαντίγραφα  δυο πλαστών ειδικών βεβαιώσεων νόμιμου διαμονής.

Η Αστυνομία, στο τέλος της επίσημης ενημέρωσής της για τη σύλληψη των δραστών των εκρήξεων σε βενζινάδικο και κάβα, πληροφορεί ότι οι συλληφθέντες έχουν συλληφθεί και στο παρελθόν για πλήθος  αδικημάτων και τονίζει ότι «η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί πλήρως το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας».

Σε Πειραιά – Καλλιθέα

Όλα τα πάρα πάνω προέρχονται από την εξιχνίαση των δύο βομβιστικών επιθέσεων, τον περασμένο Μάρτιο σε πρατήριο υγρών καυσίμων και κάβα, σε Πειραιά και Καλλιθέα, από τις οποίες από τύχη δεν υπήρξαν τραυματίες. Όπως προκύπτει οι τρεις Αλβανοί κακοποιοί κι ένας Ελληνας, ενεργούσαν στις δύο επιθέσεις-αντίποινα η μία της άλλης- για λογαριασμό δύο γνωστών στις Αρχές ονομάτων που εμπλέκονται με τη δράση της λεγόμενης Greek Mafia.

Τα δύο “στρατόπεδα”

Τα δύο αυτά «στρατόπεδα» στο χώρο της παρανομίας, ήρθαν σε σύγκρουση, καθώς διεκδικούσαν τα μεγαλύτερα μερίδια σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Πειραιά. Οι διαφορές φαίνεται από τα στοιχεία των Αρχών να δημιουργήθηκαν μετά την δολοφονία από ομάδα ενόπλων τον Ιανουάριο στο Νέο Κόσμο, 37χρονου, που υπήρξε εμπλεκόμενος στα κυκλώματα εκβιαστών,  έξω από το πρατήριο βενζίνης συμφερόντων του. Σύμφωνα με τα στοιχεία μετά την δολοφονία του με καλάσνικοφ μέσα στο αυτοκίνητό του, τα δύο «στρατόπεδα» θέλησαν να πάρουν μερίδια και από το πρατήριο που είχε στην ευθύνη του στον Πειραιά. Ετσι αποφασίστηκε ο «πόλεμος των βομβών», που είχε επίθεση-βενζινάδικο και αντίποινα- κάβα.

Η Δίωξη Εκβιαστών, κατάφερε και μέσα από βιντεοληπτικό υλικό αλλά και άλλα στοιχεία, να ταυτοποιήσει αρχικά  δύο Αλβανούς, 37 και 40 χρόνων, Αρχικά ταυτοποιήθηκαν και προσήχθησαν δύο Αλβανοί, ένας 37χρονος και ένας 40χρονος για την έκρηξη στο πρατήριο. Στη συνέχεια, ένας 39χρονος Έλληνας και ένας 35χρονος Αλβανός για την έκρηξη στην κάβα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πειραιά, Καλλιθέα,peiraia, kallithea