Από την απαγωγή Παναγόπουλου και τις ληστείες, στη… Δόριζα

Σκοπιανός κακοποιός του οργανωμένου εγκλήματος, με συμμετοχή στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, αλλά και καταδικασμένος για τουλάχιστον 21  ένοπλες ληστείες  σε τράπεζες σε διάφορες περιοχές της χώρας, είναι ο ένας από τους τρεις κουκουλοφόρους, που εισέβαλαν στο σπίτι των τριών αδελφών στη Δόριζα Αρκαδίας, τους έδεσαν, τους χτύπησαν και τους λήστεψαν.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο συγκεκριμένος κακοποιός,

ο οποίος συνελήφθη μαζί με Αλβανό συνεργό του, επίσης έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή και σε ομάδα «μπράβων» μαζί με άλλα  216 άτομα. Εξέτιε στις φυλακές Χανίων ποινή κάθειρξης, αλλά τον περασμένο Ιανουάριο του δόθηκε άδεια από την οποία δεν επέστρεψε και συνέχιζε την παράνομη δράση του. Αυτή τη φορά μαζί με τον  Αλβανό κακοποιό και ένα τρίτο συνεργό, ο οποίος κατάφερε να διαφύγει στη μεγάλη καταδίωξη της Αστυνομίας σε ορεινό όγκο  της περιοχής, στοχοποίησαν την οικογένεια τεσσάρων αδελφών- έλειπε ο ένας την ώρα της εισβολής- προφανώς έχοντας -άγνωστο από πού- πληροφορίες ότι τα αδέλφια, δύο γυναίκες κι ένας άνδρας, έκρυβαν στο σπίτι της Δόριζας, «θησαυρό»!

Έτσι, ξημερώματα Σαββάτου και αφού είχαν οργανώσει το σχέδιο από την Αθήνα, ταξίδεψαν στο χωριό με νοικιασμένο αυτοκίνητο και από ανασφάλιστη πόρτα βρέθηκαν μέσα στο σπίτι, όπου επιφύλαξαν αληθινό εφιάλτη στα θύματα. Ακινητοποίησαν τις δύο γυναίκες και τον αδελφό του, τους χτύπησαν, τους  έδεσαν και αναζητούσαν όλα όσα θεωρούσαν ότι βρίσκονταν κρυμμένα μέσα στο σπίτι των αδελφών. Εν τέλει, κατάφεραν να αρπάξουν 19.000 ευρώ και κοσμήματα 10.000 ευρώ, όπως δήλωσαν τα τραυματισμένα αδέλφια και επιχείρησαν να διαφύγουν.

Ο κάτοικος σωτήρας των αδερφών

Όμως, ένας κάτοικος του χωριού, αναφέρουν οι πληροφορίες, παρατήρησε τις ύποπτες κινήσεις ενός εκ των τριών, κατάλαβε ότι γινόταν ληστεία και ειδοποίησε την Αστυνομία. Με καταδίωξη στο βουνό, οι πάνοπλοι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον Σκοπιανό δραπέτη και τον Αλβανό συνεργό του.  Για την ληστεία και την επιχείρηση, η Αστυνομία προχώρησε σε επίσημη ενημέρωση, όπου πληροφορεί για να τη σύλληψη των δύο κακοποιών 45 και 46 χρόνων.

Αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ

«Σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης, ανωτέρω δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εισήλθαν σε οικία και με την απειλή όπλου (τύπου ρέπλικα) και μαχαιριού, ασκώντας βία, ακινητοποίησαν 3 ημεδαπούς και αφού τους έδεσαν, τους απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό και κοσμήματα, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Άμεσα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον έναν εκ των δραστών, ενώ ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και συντονισμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Ομάδων Δίκυκλη Αστυνόμευσης και Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας, σε ορεινό όγκο εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο έτερος δράστης. Όπως προέκυψε από την αστυνομική προανάκριση, οι δράστες είχαν μεταβεί στην περιοχή με ενοικιασμένο όχημα στο οποίο είχαν τοποθετήσει πινακίδες κυκλοφορίας για τις οποίες είχαν δηλωθεί κλοπή την 10.5.2024 στο Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.

Σε έρευνα που έγινε στο όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

·   πιστόλι (τύπου ρέπλικα),

·   πλαστό δελτίο ταυτότητας Αρχών Κροατίας,

·   πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης Αρχών Κροατίας,

·   -4- κινητά τηλέφωνα,

·   μονωτικές ταινίες, δεματικά (tie wrap) και διαρρηκτικά εργαλεία.

Τέλος, όπως διαπιστώθηκε, ο 45χρονος συλληφθείς από την 25.1.2024 είχε παραβιάσει τους όρους άδειας που του είχε χορηγηθεί από Κατάστημα Κράτησης». Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν το 2013 συνελήφθη  ο Σκοπιανός κακοποιός στο Περιστέρι και  η Αστυνομία είχε ανακοινώσει τα αδικήματα με τα οποία βαρυνόταν και είχαν ως εξής:

Η απαγωγή και η βόμβα

Καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 15 ετών και 18 μηνών και σε χρηματική ποινή, για κατοχή αυτοσχέδιας εκρηκτικής βόμβας από κοινού και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αναφορικά με υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

– Τρία εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, σωματεμπορία και εκβίαση, για ληστείες, καθώς και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Επίσης όπως είχε προκύψει από την αστυνομική έρευνα, ο, 34 ετών, τότε, κακοποιός, από τα από το Μάιο του 2012 έως και τον Μάρτιο του 2013, είχε διαπράξει ή είχε πάρει μέρος σε 21 ληστείες τραπεζών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, (Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια, Αργολίδα, Αχαΐα, Μεσσηνία, Αρκαδία και Κορινθία), κατά τις οποίες είχε αφαιρέσει πάνω από 250.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα