Χ. Θεοχάρης: Η συντριπτική πλειοψηφία θα πληρώσει μικρότερο φόρο

Μικρότερο φόρο σε σύγκριση με τον περσινό θα πληρώσει φέτος η συντριπτική πλειοψηφία των φορολογουμένων, δηλαδή μισθωτοί και συνταξιούχοι, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χ. Θεοχάρη.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Θεοχάρης επανέλαβε ότι γίνεται προσπάθεια και είναι πολύ πιθανό να δοθούν από τις τράπεζες τα στοιχεία με τους τόκους του 2012 στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων,

με αφορμή το ζήτημα που έχει προκύψει για τους τόκους άνω των 250 ευρών από τις τράπεζες.

Οι πολίτες σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να πηγαίνουν σε κάθε τράπεζα ξεχωριστά για να παίρνουν βεβαίωση.

«Είμαστε σε συνεννόηση με τις τράπεζες. Πιστεύω ότι από τις μεγαλύτερες τράπεζες και το πιο πιθανόν από όλες να έχουμε τα στοιχεία εκείνα για να τα συμπληρώσουμε και έτσι ο περισσότερος κόσμος να μην τρέξει στις τράπεζες. Το κοιτάμε και από φέτος αυτό», ανέφερε. Ξεκαθάρισε όμως ότι σε περίπτωση που ο φορολογούμενος έχει εκκρεμότητες πρέπει να τις τελειώνει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Και στην περίπτωση φυσικά που γίνει κάποιο λάθος, μπορεί ο φορολογούμενος να υποβάλλει συμπληρωματική δήλωση.

Αναφορικά με το διαχωρισμό στην περίπτωση που υπάρχει συνδικαιούχος σε τραπεζικό λογαριασμό, διευκρίνισε ότι θα αποφασίζουν οι ίδιοι οι φορολογούμενοι ποιος από τους συνδικαιούχους θα δηλώσει τους τόκους.

Σε κάθε περίπτωση η αναγραφή είναι υποχρεωτική στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος για τόκους άνω των 250 ευρώ από καταθέσεις.

Πάντως, αναφέρθηκε και στην ενδεχόμενη παράταση που θα δοθεί λέγοντας «Μέχρι τις 30 Ιουνίου μπορούν να υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις αλλά θα δοθεί παράταση, όπως όλα δείχνουν».

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, έχουν υποβληθεί 12.000 δηλώσεις, ενώ την πρώτη ημέρα 1.290 φορολογούμενοι έσπευσαν να δηλώσουν τα εισοδήματά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα