Έκλεψαν τζιπ στο Χαλάνδρι και το μετέφεραν σε… συνεργείο της Ζακύνθου

Έκλεψαν τζιπ από το Χαλάνδρι και αυτό βρέθηκε σε συνεργείο, στη Ζάκυνθο με πινακίδα κυκλοφορίας άλλου ίδιας μάρκας, χρώματος και τύπου οχήματος!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Το γεγονός ότι πίσω από την κλοπή και μεταφορά με το πλοίο της γραμμής, βρίσκονται τέσσερα άτομα, εκ των οποίων το ένα ο ιδιοκτήτης του συνεργείου και το άλλο ιδιοκτήτης εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων, κάνει τους αστυνομικούς να ερευνούν την ύπαρξη οργανωμένου κυκλώματος και την πιθανότητα να έχει συμβεί το ίδιο κι άλλες φορές! Για την υπόθεση,

σύμφωνα με την Αστυνομία, συνελήφθησαν, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στη Ζάκυνθο, τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 26, 29, 31 και 33 ετών, ενώ αναζητούνται δύο ακόμη.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της συμμετοχής σε συμμορία, της  διακεκριμένης κλοπής, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της πλαστογραφίας καθώς και της κλοπής κατά συναυτουργία.

Στο Χαλάνδρι η κλοπή

Η έρευνα ξεκίνησε μετά την καταγγελία  υπόθεσης κλοπής αυτοκινήτου, το οποίο είχε αφαιρεθεί από την περιοχή του Χαλανδρίου- Αττικής και είχε δηλωθεί στο τοπικό Τμήμα Ασφαλείας. «Από την ανάλυση των στοιχείων της αστυνομικής έρευνας», επισημαίνει η Αστυνομία «προέκυψε ότι οι τέσσερις ημεδαποί, ενεργώντας από κοινού με σκοπό την αποκόμιση περιουσιακού οφέλους, αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην αφαίρεση, αποδοχή, παραποίηση των στοιχείων κυκλοφορίας, μεταφορά και απόκρυψη του ανωτέρω αυτοκινήτου».

Στην Αθήνα η παραλαβή

Για το λόγο αυτό, συνεχίζει, τρείς από τους συλληφθέντες, μετέβησαν στην Αθήνα και παρέλαβαν από συνεργό τους, που αναζητείται, το κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο έφερε πινακίδες, που αντιστοιχούσαν σε άλλο πανομοιότυπο όχημα και το μετέφεραν στη Ζάκυνθο, αποκρύπτοντάς το.

Κατασχέθηκε το τζιπ

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, το αφαιρεθέν όχημα, κατασχέθηκε και  θα επιστραφεί στην ιδιοκτήτρια του, ενώ κατασχέθηκαν και τα τέσσερα κινητά των εμπλεκομένων». Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου και μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους, παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή. Η έρευνα, όπως προαναφέρθηκε συνεχίζεται από την Ασφάλεια Ζακύνθου για να διαπιστωθεί αν έχουν γίνει και στο παρελθόν κλοπές-μεταφορές οχημάτων στο νησί της Ζακύνθου.

Keywords
Τυχαία Θέματα