Εκτός δημοσίου 2.000 υπάλληλοι εντός του έτους

Κακά μαντάτα για 2.000 δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, ως το τέλος του 2012, με διάρκεια ενός χρόνου. Η ρύθμιση που προβλέπεται στο νέο μνημόνιο, αφορά στους μόνιμους υπαλλήλους Δημοσίου, ανεξάρτητων αρχών, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ οι θέσεις των οποίων καταργούνται, ενώ θα υπάρχουν τέσσερις διαφορετικοί τρόποι να χρησιμοποιηθούν: 

α) Εκούσια μετάταξη 

β) Υποχρεωτική μετάταξη,

όπως αυτή προβλέπεται στις ανάλογες διατάξεις 

γ) Τοποθέτηση για την κάλυψη θέσεων προσωρινών αναγκών σε οποιαδήποτε υπηρεσία του Δημοσίου 

δ) Να υπάγονται σε ειδικά προγράμματα επαγγελματικής επανεκπαίδευσης ή επανακατάρτισης 

Οι υπάλληλοι που θα υποστούν το μέτρο θα λαμβάνουν το 75% του βασικού μισθού κατά τη διάρκεια του έτους, ενώ θα απολύονται εφόσον δεν καταφέρουν να απορροφηθούν σε άλλη υπηρεσία.

Παράλληλα, επεκτείνεται το μέτρο της υποχρεωτικής μετάταξης και στους υπαλλήλους που δεν βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, ενώ η άρνησή τους αποτελεί σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα που μπορεί να επιφέρει ακόμη και απόλυση.

Επιπλέον, γίνονται αυστηρότερες οι διατάξεις του πειθαρχικού δικαίου με επέκταση της αργίας για όλες τις παραβάσεις, ενώ η αργία θα εφαρμοστεί και στις εκκρεμείς πειθαρχικές διαδικασίες.

 Παρατείνεται, τέλος, κατά ένα έτος, δηλαδή από 31.12.2015 σε 31.12.2016, η προβλεπόμενη περίοδος ισχύος του κανόνα μία πρόσληψη για κάθε πέντε. 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα