Φθάνει η ώρα για το νέο Γυμνάσιο-Λύκειο Φιλοθέης

Ακόμη πιο κοντά στην ολοκλήρωση της προσπάθειας που ξεκίνησε πριν από 5 χρόνια, για την κατασκευή ενός σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος στην περιοχή της Αγίας Φιλοθέης, βρίσκεται η διοίκηση του δήμου Αμαρουσίου.

Το βήμα έγινε με τη δημοσίευση στις 26 Νοεμβρίου, στο φύλλο της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως της απόφασης που επιτρέπει την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου σε τμήμα του Ο.Τ.31 της περιοχής Αγίας Φιλοθέης του Δήμου Αμαρουσίου.

Το οικόπεδο εμβαδού 7 στρεμμάτων, το οποίο ήταν ιδιοκτησίας της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου και χρησιμοποιείτο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, πέρασε στην κυριότητά του δήμου και εγκρίθηκε η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου στο συγκεκριμένο οικόπεδο, με το χαρακτηρισμό του σε χώρο Κ.Φ.Χ. Γυμνασίου- Λυκείου.

Πλέον, έχοντας και την κυριότητα της έκτασης αλλά και τις χρήσεις γης, ο δήμος προχωρά στα επόμενα βήματα, που είναι η κατάρτιση της απαραίτητης μελέτης και στη συνέχεια η υποβολή της στο ΕΣΠΑ, για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του νέου σχολικού συγκροτήματος.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με αφορμή την εξέλιξη αυτή, δήλωσε:

«Βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο μας, ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση μιας σημαντικής δέσμευσης που ως Διοίκηση αναλάβαμε απέναντι στους κατοίκους της Αγίας Φιλοθέης, να κατασκευάσουμε ένα σύγχρονο σχολικό συγκρότημα για να καλύψουμε τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών της συγκεκριμένης γειτονιάς της πόλης μας. Και στην περίπτωση αυτή είχαμε να ξεπεράσουμε πολλά εμπόδια, αλλά τα καταφέραμε, γιατί δουλέψαμε μεθοδικά και διεκδικήσαμε μαζί με τους κατοίκους και τους μαθητές αυτό που δικαιούμαστε, το δικαίωμα ιδιοκτησίας και χρήσης μιας δημόσιας έκτασης που παρέμενε μέχρι πρότινος αναξιοποίητη από το Κράτος. Με τον τρόπο αυτό στείλαμε προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα πως η σημερινή Διοίκηση μπορεί να είναι και διεκδικητική και αποτελεσματική, προς όφελος των κατοίκων της πόλης. Αλλά και το μήνυμα πως δεν χρειαζόμαστε τις συμβουλές των ξένων δανειστών  για να αξιοποιήσουμε τη δημόσια περιουσία μας. Ότι η πολυπόθητη αξιοποίηση μπορεί να γίνει και χωρίς ξεπούλημα, αλλά με σχέδιο και κριτήριο τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Το μήνυμα πως δεν υπάρχει καλύτερη επένδυση για το μέλλον, παρά η επένδυση στη γνώση και τη μόρφωση των παιδιών μας». 

Keywords
Αναζητήσεις
γυμνασια φιλοθεης αμαρουσιου, τροποποιηση ρυμοτομικου σχεδιου φιλοθεης
Τυχαία Θέματα