Γενοκτονία των Ποντίων 2024 Δήμος Καλλιθέας: Τιμητική εκδήλωση για την 19η Μαΐου Ημέρα Μνήμης

O Δήμος Καλλιθέας και τα Ποντιακά Σωματεία της πόλης, τιμούν την 19η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και προσκαλούν τους πολίτες, στην εκδήλωση που Θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο 18 Μαΐου 2024, ώρα 19.00 στην πλατεία Δαβάκη, στον χώρο του Παμποντιακού Ηρώου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

19.00 Προσέλευση Ποντιακών Συλλόγων και λοιπών φορέων της πόλης μετά λαβάρων και εκπροσώπων των σχολείων.19.15 Επιμνημόσυνη δέηση.19.30 Ανάκρουση του
Εθνικού ύμνου και κατάθεση στεφάνων.19.45 Χαιρετισμός Δημάρχου κ. Κώστα Ασκούνη.20.00 Αναφορά σε ιστορικά γεγονότα για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από τον κ. Αντώνη Παυλίδη, διδάκτωρα Ιστορίας, πρόεδρο Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών Ελλάδας.20.15 Ερμηνεία αποσπάσματος από την Θεατρική παράσταση «Η Έξοδος των Ελλήνων του Πόντου», σε σκηνοθεσία Γιώργου Γαλάντη, από το μέλος της Θεατρικής Ομάδας του Συλλόγου Ποντίων «Αργοναύται – Κομνηνοί» κ. Φώτη Παναγιωτίδη.20.30 Ποντιακά τραγούδια από τη Χορωδία του Συλλόγου Ποντίων “Αργοναύται – Κομνηνοί”, με υπεύθυνο τον κ. Σωτήρη Γάλλο και ο Πυρρίχιος χορός από μέλη της Χορευτικής Ομάδας του με χοροδιδάσκαλο τον κ. Κωνσταντίνο Σαββινίδη.
Keywords
Τυχαία Θέματα