Καλοκαιρινή δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά – Χαλάνδρι 2024: Από 20 έως 26/5 οι εγγραφές

Για μια ακόμα χρονιά, ο Δήμος Χαλανδρίου προσφέρει το δωρεάν πρόγραμμα καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης για όλα τα παιδιά που φοίτησαν στα δημόσια δημοτικά και νηπιαγωγεία της πόλης, τη φετινή σχολική περίοδο, δίνοντας πολύτιμή ανάσα και στήριξη στις οικογένειες μετά το κλείσιμο των σχολείων. Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από τις 20/5/2024 και ώρα 9.00 π.μ. έως τις 26/5/2024, αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας demos365.chalandri.gr. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε δύο περιόδους, ως εξής:

1η περίοδος:  25/06/2024

–  12/07/2024

2η περίοδος:  15/07/2024 –  29/07/2024

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δηλώσουν ΜΟΝΟ μια περίοδο. Σε περίπτωση που υπάρχουν κενές θέσεις σε οποιαδήποτε περίοδο, η πλατφόρμα θα ανοίξει και πάλι στις 27/05/2024 έως και 02/06/2024, και θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής όσοι επιθυμούν, ανεξάρτητα εάν έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή.

Τα βήματα για την αίτηση

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι για την υποβολή της αίτησης είναι τα εξής:

Οι αιτούντες βάσει των οδηγιών, δημιουργούν λογαριασμό χρήστη στην περιοχή «Αίτηση Εγγραφής Νέου Χρήστη» συμπληρώνοντας τα απαραίτητα στοιχεία (Όνομα, Επίθετο, e-mail, Κωδικό, Επιβεβαίωση Κωδικού).Αφού λάβουν ένα μοναδικό κωδικό μέσω e-mail θα προχωρήσουν στην είσοδο χρηστών μόνο με κωδικούς demos ή  κωδικούς taxis net. Οι έχοντες/ έχουσες ήδη κωδικού demos για την είσοδό τους στην πλατφόρμα, χρησιμοποιούν αυτούς ακριβώς τους κωδικούς και επιλέγουν «Αίτηση Συμμετοχής σε Πρόγραμμα» – «Καλοκαιρινά camp /Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση στα Σχολεία». Για την ολοκλήρωση της εγγραφής είναι απαραίτητη η καταχώρηση των κάτωθι απαραίτητων δικαιολογητικών,  σε μορφή PDF.Ιατρική βεβαίωση πρόσφατη (με ημερομηνία έκδοσης εντός 3μήνου) υπογεγραμμένη από παιδίατρο (σφραγίδα – υπογραφή).Βεβαίωση εγγραφής ή αντίγραφο ελέγχου δημόσιου δημοτικού η νηπιαγωγείου Χαλανδρίου.

Η εγγραφή θα θεωρείται ολοκληρωμένη εφόσον ληφθεί απαντητικό μήνυμα ότι εγκρίνεται. H υλοποίηση του Προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στα εξής σχολικά συγκροτήματα:

1Ο   Δημοτικό (Αριστοφάνους 42 & Καραολή Δημητρίου, Κεντρικό Χαλάνδρι)4ο   Δημοτικό (Σαλαμίνος & Αριστοφάνους, Κάτω Χαλάνδρι)5ο   Δημοτικό (Βριλησσίων 2 & Μεταμορφώσεως, Τούφα)   9ο  Δημοτικό ( Ζαλόγγου 17 & Ανδρούτσου, Πολύδροσο)12ο  Δημοτικό (Ιωαννίνων και Ταϋγέτου, Χαλάνδρι)14ο  Δημοτικό (Θησέως & Ευριπίδου, Άνω Χαλάνδρι)16ο  Δημοτικό (Τρίτση & Παπανικολάου 2, Πάτημα Χαλανδρίου)Ο αριθμός των παιδιών

Σε κάθε Σχολικό συγκρότημα ο αριθμός των παιδιών δε θα υπερβαίνει τα εκατόν είκοσι (120) με εξαίρεση το 14ο Δημοτικό όπου δε θα υπερβαίνει τα ογδόντα (80), ήτοι ανά περίοδο 800 παιδιά και συνολικά 1600. Το ωράριο θα είναι 8π.μ.–4μ.μ (8 π.μ.-9 π.μ. προσέλευση  και αναχώρηση  2μ.μ.ή 4μ.μ.). Σε περίπτωση που άλλο άτομο (πέραν αυτού  που έχει δηλώσει ο γονέας – κηδεμόνας) πρέπει να παραλάβει το παιδί, θα πρέπει να ενημερώνεται έγκαιρα το Γραφείο Παιδείας του Δήμου Χαλανδρίου, αναφέροντας  τα στοιχεία της ταυτότητας του παραπάνω ατόμου στα τηλέφωνα 2106899926, -925,-924,-937.

Για πρώτη φορά, ο Δήμος Χαλανδρίου έχει προβλέψει να ενταχθούν στο δυναμικό της Καλοκαιρινής Δημιουργικής Απασχόλησης και εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής, για να υποστηρίξουν τα παιδιά που παρακολουθούν, κατά το τρέχον σχολικό έτος, τμήμα ένταξης ή ακολουθούν πρόγραμμα παράλληλης στήριξης, βάσει των σχετικών στοιχείων που θα υποβάλλουν οι γονείς / κηδεμόνες, κατά την υποβολή της αίτησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα