Κατάφεραν και διέφυγαν στο εξωτερικό Ρομά που κατηγορούνται για ληστεία μετά φόνου

Δύο αδέλφια Ρομά, ηλικίας 23 και 27 χρόνων, κρύβονταν πίσω από τη ληστεία που κατέληξε στο θάνατο 89χρονης τον Σεπτέμβριο του 2022, μέσα στο σπίτι της στην Κερασιά του Δήμου Θερμαϊκού. Μετά την τραγική κατάληξη της ληστρικής εισβολής, κατά την οποία βρήκε η αστυνομία με τη βοήθεια του ιατροδικαστή ότι είχαν ασκήσει βία σε βάρος της ηλικιωμένης, σύμφωνα με πληροφορίες του Alphafreepress, διέφυγαν και οι δύο στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Γερμανία.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Θεωρώντας ότι η υπόθεση της ληστείας μετά φόνου θα είχε μείνει ανεξιχνίαστη από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης

και πολύ περισσότερο θα είχε πια ξεχαστεί, ο ένας εκ των δύο αδελφών, αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα. Όμως, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, αξιοποιώντας σημαντικά στοιχεία από την εξερεύνηση της σκηνής του εγκλήματος, μαρτυρίες και άλλα δεδομένα, είχαν καταλήγει στους δράστες. Τα στοιχεία των δύο αδελφών είχαν δοθεί με τη δικογραφία στις Δικαστικές Αρχές οι οποίες είχαν εκδώσει και εντάλματα σύλληψης. Έτσι όταν οι αστυνομικοί πληροφορήθηκαν την άφιξη του ενός εκ των αδελφών, προχώρησαν με βάση το ένταλμα στη σύλληψή του, ενώ εξακολουθούν να αναζητούν τον δεύτερο.

Οι κατηγορούμενοι, φέρονται από τα στοιχεία των αστυνομικών της Ασφάλειας να έβγαλαν τη βέρα από τα χέρι της άτυχης γυναίκας, ενώ είχαν τραβήξει και ένα χρυσό σταυρό από το λαιμό της, όταν αντελήφθησαν ότι, όσο κι αν πίεζαν το θύμα, μετρητά δεν υπήρχαν. Η γυναίκα έμενε μόνη και η παρέα της τα τελευταία τριάντα χρόνια, ήταν οι γειτόνισσές της. Αυτές ήταν που καθώς δεν την είδαν να βγαίνει από το σπίτι επί δύο ημέρες, ενημέρωσαν τον αδελφό της και την ανιψιά της.

Οι τελευταίοι με τη βοήθεια κλειδαρά, άνοιξαν την πόρτα και αντίκρυσαν την ηλικιωμένη νεκρή στο διάδρομο του σπιτιού. Η πρώτη εξέταση λόγω του χρόνου που είχε μεσολαβήσει από το θάνατό της, δεν εδωσε την αιτία θανάτου, κάτι που προέκυψε από την νεκροτομή. «Ειδικότερα», επισημαίνει η Αστυνομία, «στις 11-09-2022, αναζητηθείσα η 89χρονη ημεδαπή από συγγενικά της πρόσωπα, εντοπίστηκε νεκρή εντός της οικίας της φέρουσα εξωτερικά κακώσεις, ενώ έλειπαν κοσμήματα που φορούσε (βέρα και χρυσός σταυρός).

Οι έρευνες

Κατά την έρευνα, εξετάστηκε και αξιολογήθηκε το προανακριτικό υλικό, τόσο από την ανωτέρω Υπηρεσία, όσο και από την Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ατόμων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και ληστεία από κοινού. Πρόκειται για δύο ημεδαπούς (αδέρφια) ηλικίας 23 και 27 ετών, για τους οποίους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από το Τακτικό Ανακριτικό Τμήμα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, δυνάμει των οποίων συνελήφθη ο 23χρονος απογευματινές ώρες στις 07-02-2024, ενώ διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δεύτερου εμπλεκόμενου». Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε στην κύρια ανάκριση για απολογία.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κατάφεραν, Ρομά,kataferan, roma