Καταστολή & συλλήψεις στο υπουργείο Άμυνας (+video)

Σοβαρά επεισόδια με πέντε τραυματίες και δεκάδες προσαγωγές σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Εργαζόμενοι των ναυπηγείων Σκαραμαγκά διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους, τους τελευταίους έξι μήνες. Οι αγανακτισμένοι εργαζόμενοι, εισέβαλλαν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου, ξηλώνοντας τα ρολά της κεντρικής πύλης. Ζήτησαν επιτακτικά να τους δεχθεί ο υπουργός αλλά τελικά τους υποδέχθηκαν τα ΜΑΤ που κατέφθασαν

λίγο αργότερα και αφού υπήρξαν άγριες συγκρούσεις σώμα με σώμα, έγιναν τουλάχιστον 70 προσαγωγές μεταξύ και των οποίων και ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων.  

Οι εργαζόμενοι που τελικά δε συνελήφθησαν αυτή την ώρα μεταβαίνουν στη ΓΑΔΑ για συμπαράσταση στους συναδέλφους τους.  

Σε άμεση συμπαράσταση των εργαζομένων στο Πεντάγωνο, έσπευσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ κ. Κουρουπλής και Χαλβατζής αντίστοιχα.  

Ανακοίνωση ΕΚΑ

«Αυτή την στιγμή εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά χτυπιούνται από τις δυνάμεις καταστολής επειδή τόλμησαν να διεκδικήσουν αξιοπρεπή εργασία αντί της μιας ημέρας εργασία που τους προσφέρει η εργοδοσία» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας και συνεχίζει: «Το Υπουργείο Άμυνας και συνολικά η Κυβέρνηση, είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό για την απαξίωση της εγχώρια αμυντικής βιομηχανίας γενικότερα και τους καλούμε να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις του τομέα αυτού.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας στέκεται πλάι στους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και καλεί τα Σωματεία Μέλη του να δείξουν την αλληλεγγύη τους  στο Σωματείο και τους εργαζόμενους στα Ναυπηγία Σκαραμαγκά».

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα