Κι άλλη συμμορία έκανε ταξίδι “αστραπή” σε νησί για διαρρήξεις

Λίγο πριν ανέβουν με το φορτηγάκι τους στον καταπέλτη του πλοίου στο λιμάνι της Κέρκυρας, προκειμένου να διαφύγουν από το νησί, βρέθηκαν με χειροπέδες πατέρας Ρομά, οι δύο γιοι του κι άλλοι δύο ομόφυλοί τους που επέβαιναν σε αυτό.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο λόγος ήταν ότι είχαν ταυτοποιηθεί ως δράστες αλλεπάλληλων διαρρήξεων σε σπίτια του νησιού των Φαιάκων και έχοντας φορτωμένα στο όχημα του 54χρονου πατέρα ράβδους ασημιού κι άλλα χρυσαφικά. Και αυτή η σπείρα διαρρηκτών ακολουθούσε την τακτική της άμεσης αναχώρησης

από τα νησιά, όπου δραστηριοποιούνταν, προκειμένου να φυγαδεύσουν τα κλοπιμαία αλλά και να αποφύγουν την επ’ αυτοφώρω σύλληψη από την Αστυνομία. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση συνελήφθησαν, λίγο πριν από την αναχώρηση του πλοίου της γραμμής, πέντε ημεδαποί, ηλικίας από 16 έως 54 ετών, εμπλεκόμενοι σε διαρρήξεις κατοικιών στην Κέρκυρα.

Σε βάρος τεσσάρων εκ των ανωτέρω συλληφθέντων, προσθέτει η ΕΛ.ΑΣ, σχηματίσθηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, ενώ συγκατηγορούμενος για συνέργεια στο ίδιο αδίκημα είναι ένας ακόμη ημεδαπός 54 ετών, πατέρας δύο εκ των δραστών. «Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών», επισημαίνεται «οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες έξω από το Λιμάνι της Κέρκυρας, να επιβαίνουν, σε φορτηγό ι.χ. ιδιοκτησίας του 54χρονου, ενώ επιχειρούσαν να διαφύγουν, ακτοπλοϊκώς από το νησί. Από την ενδελεχή έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, προέκυψε ότι οι τέσσερις ημεδαποί, το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν ενωθεί με σκοπό να διαπράττουν κλοπές, με λεία χρυσαφικά και κοσμήματα». Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ράβδοι ασημιού, καθώς και πλήθος χρυσαφικών και κοσμημάτων, ενώ μέρος τους αναγνωρίσθηκε από τους κατόχους τους και αφορά δύο ακόμα περιπτώσεις διαρρήξεων, στην ίδια περιοχή του νησιού, οι οποίες έλαβαν χώρα τον Μάιο του 2022 και τον Δεκέμβριο του 2023.

Το ρεπορτάζ του Alphafreepress

Σε εκτενές ρεπορτάζ του, στις αρχές Απριλίου, το alphafreepress, είχε αναδείξει τις πρακτικές διαφόρων ομάδων διαρρηκτών, που κάνουν αποβάσεις στα νησιά, έχοντας όμως, τα εισιτήρια επιστροφής, αεροπορικά-ακτοπλοϊκά στο χέρι, για να διαφύγουν γρήγορα. Ανέφερε μεταξύ άλλων το ρεπορτάζ: «Ταξίδια- αστραπή, πραγματοποιούν τον τελευταίο καιρό, ομάδες διαρρηκτών σε νησιά και σπεύδουν να επιστρέψουν στην Αθήνα, είτε αεροπορικώς είτε ακτοπλοϊκώς! Τα μέλη των συμμοριών, σπεύδουν να μπουν σε πλοία και αεροπλάνα όταν θεωρούν ότι η «λεία» που έχουν αρπάξει είναι ικανοποιητική κι όταν αντιλαμβάνονται ότι είναι θέμα χρόνου η σύλληψή τους. Κάτι τέτοιο συνέβη με συμμορία Ρομά, που είχε κάνει «απόβαση» στο νησί της Ρόδου και άδειαζε το ένα σπίτι μετά το άλλο, στη διάρκεια «επισκέψεων» σε χωριά του σμαραγδένιου νησιού. Ήταν δύο άνδρες, 19 και 29 χρόνων και μία γυναίκα, επίσης 29 ετών, οι οποίοι ναι μεν διέπραξαν τις διαρρήξεις-κλοπές σε χωριά συνελήφθησαν όμως στο… αεροδρόμιο της ρόδου, προσπαθώντας να επιβιβαστούν σε πτήση για Αθήνα!

Δείτε τι λέει η Αστυνομία, για τον τρόπο δράσης τους:

«Όπως διακριβώθηκε, οι δύο δράστες (άνδρες) μαζί με τους συνεργούς τους (σ.σ. διαφεύγουν δύο), χρησιμοποιώντας κλεμμένο αυτοκίνητο στο οποίο είχαν τοποθετήσει πινακίδες άλλου οχήματος, περιφέρονταν σε χωριά της Ρόδου όπου εντόπιζαν κατοικίες τις οποίες παραβίαζαν αφαιρώντας χρησιμοποιώντας κοσμήματα και χρήματα». Οι αστυνομικοί για τον τερματισμό της δράσης της ομάδας αυτής, εφάρμοσε σχέδιο που προέβλεπε την παρουσία ομάδων αστυνομικών κοντά σε χωριά τα οποία βάσει της χαρτογράφησης που έγινε, θεωρούσαν βέβαιο ότι θα «επισκεφθούν» οι επιτήδειοι. «Βραδινές ώρες στην περιοχή της Παστίδας», πληροφορεί η Αστυνομία «εντοπίσθηκαν οι δράστες από περιπολούντες αστυνομικούς και προκειμένου να αποφύγουν τον επικείμενο έλεγχο, τράπηκαν σε φυγή οδηγώντας επικίνδυνα εντός κατοικημένων περιοχών.

Ακολούθως, πρώτες πρωινές ώρες, εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσαν σε περιοχή των Καλυθιών, μέσα στο οποίο βρέθηκαν διαρρηκτικά σύνεργα, πλήθος κοσμημάτων και αντικειμένων, καθώς και πινακίδες άλλου οχήματος». Τότε οι αστυνομικοί έδωσαν σήμα σε λιμάνι και αεροδρόμιο για τυχόν εντοπισμό τους, στην περίπτωση που επιχειρούσαν να διαφύγουν από το νησί. «Συνεχιζόμενων των αστυνομικών αναζητήσεων», προστίθεται «εντοπίσθηκαν στον Αερολιμένα Ρόδου οι τρεις συλληφθέντες, να προσπαθούν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Αθήνα και ακινητοποιήθηκαν προβάλλοντας αντίσταση, προκειμένου να ματαιώσουν την προσαγωγή τους. Στην κατοχή της 29χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 285 ευρώ και ένα ρολόι χειρός». ΄Εχουν εξιχνιαστεί έως τώρα, τέσσερις διαρρήξεις κατοικιών, από τις οποίες αφαίρεσαν κοσμήματα – αντικείμενα και χρήματα συνολικής εκτιμώμενης αξίας 153.000 ευρώ, μια κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου το οποίο χρησιμοποιούσαν καθώς και δύο κλοπές πινακίδων από άλλα οχήματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα
“αστραπή”,“astrapi”