Κηφισιά – Παναθηναϊκός: Πήρε το διπλό οι πράσινοι, ωραία εμφάνιση από Μαντσίνι

Γράφει ο Κωνσταντίνος ΚαραμάνογλουΤελειόφοιτος Sport Management

Η Κηφισιά χθες (12/11) φιλοξένησε τον Παναθηναϊκό στην Καισαριανή για την 11η αγωνιστική της Super League. Οι πράσινοι αν και με δυσκολία πήραν το διπλό με σκορ 0-1.

Η βαθμολογία με την χθεσινή νίκη του Παναθηναϊκού και την ήττα της Κηφισιάς είναι η εξής: Οι πράσινοι παραμένουν στην 1η θέση με

28 και συνεχίζουν το σερί νικών, και η Κηφισιά στην 11η θέση με 8 βαθμούς.

Η εκπληκτική εμφάνιση του Μαντσίνι

Ο Ντανιέλ Μαντσίνι μια μέρα μετά τα γενέθλια του, με μια εκπληκτική εμφάνιση και ένα όμορφο γκολ στο 58ο λεπτό λύτρωσε τον Παναθηναϊκό κόντρα στην Κηφισιά και του έδωσε τη νίκη και το τρίποντο με το τριφύλλι να παραμένει στο +4 και στην 1η θέση από τον 2ο Ολυμπιακό. Οι πράσινοι δυσκολεύτηκαν κόντρα σε μια ομάδα που μια εβδομάδα νωρίτερα έβαλε δύσκολα και στην ΑΕΚ αλλά κατάφεραν με τον Αργεντινό να πάρουν τους τρεις βαθμούς και τρεις μέρες μετά τη βαριά ήττα από τη Ρεν (3-1) να την αφήσουν στο παρελθόν και να επιστρέψουν στα νικηφόρες νίκες στο πρωτάθλημα.

Το τριφύλλι δεν είχε καλή εικόνα, είχε κενά διαστήματα, αλλά ένα γκολ εν τέλει αποδείχτηκε αρκετό με τους πράσινους να δείχνουν καλύτερη εικόνα στην άμυνα σε σχέση με τα δύο τελευταία παιχνίδια. Η Κηφισιά από την πλευρά της όπως και κόντρα στην ΑΕΚ έδειξε αρκετά καλά στοιχεία, είχε τις ευκαιρίες της για να φτάσει σε ένα γκολ αλλά ο Λοντίγκιν ήταν εκεί όταν χρειάστηκε με αποτέλεσμα το 1-0 να μείνει μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.

Το παιχνίδι

Με έξι αλλαγές ξεκίνησε ο προπονητής του Παναθηναϊκού Ιβάν Γιοβάνοβιτς, με αποτέλσμα να δώσει φρεσκάδα στην ομάδα του. Μόνο οι Σένκεφελντ, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Πέρεθ και Τσέριν έμειναν στο αρχικό σχήμα. Αναλυτικά, κάτω από το τέρμα βρέθηκε ο Λοντίγκιν, με τον Κώτσιρα να παίζει στα δεξιά και τον Μλαντένοβιτς αριστερά, ενώ στο κέντρο της άμυνας βρέθηκαν οι Σένκεφελντ-Γεντβάι. Μπροστά τους έπαιξε ο Πέρεθ έχοντας δίπλα του τον Τσέριν και στην τριάδα μπροστά ξεκίνησαν ο Μαντσίνι δεξιά, ο Αϊτόρ αριστερά και ο Τζούριτσιτς πίσω από τον Σπόραρ.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε πρώτος στο 5ο λεπτό με τον Κώτσιρα να κάνει το σουτ και τη μπάλα να φεύγει εκτός της εστίας του Αναγνωστόπουλου. Στο 11ο  λεπτό, οι πράσινοι βρήκαν δίχτυα με τον Αϊτόρ μετά από πάσα του Μαντσίνι, αλλά ο Αργεντινός ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε. Δέκα λεπτά αργότερα το τριφύλλι είχε την πρώτη καλή στιγμή με σουτ του Τσέριν εκτός περιοχής αλλά ο Αναγνωστόπουλος έπεσε σωστά στη δεξιά του γωνία και απομάκρυνε.

Η καλύτερη στιγμή στο πρώτο μέρος άνηκε όμως στην Κηφισιά. Ο Τετέι από τα δεξιά έκανε φανταστική ενέργεια, πέρασε όποιον βρει μπροστά του, έκανε την παράλληλη μπαλιά με τον Πρίτσα να κάνει το σουτ και τον Λοντίγκιν να διώχνει εντυπωσιακά, η μπάλα έφτασε στον Μασούρα που έκανε το σουτ με τη μπάλα να τραντάζει το αριστερό κάθετο δοκάρι του γκολκίπερ του Παναθηναϊκού. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με μια ακόμη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό με τον Τσέριν εκ νέου στο 42′ να κάνει ένα σουτ στην κίνηση και τον Αναγνωστόπουλο να διώχνει εντυπωσιακά.

2ο μέρος

Οι δύο ομάδες μπήκαν χωρίς αλλαγές στο δεύτερο μέρος, με το τριφύλλι να συνεχίζει να έχει τη μπάλα στην κατοχή του, αλλά χωρίς να πατάει περιοχή.
Ο Παναθηναϊκός απείλησε στο 54ο με τον Τσέριν εκτός περιοχής να εκτελεί το φάουλ και τη μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία του Αναγνωστόπουλου. Τέσσερα λεπτά αργότερα το τριφύλλι άνοιξε το σκορ με ωραίο γυριστό σουτ. Σε σέντρα από τα αριστερά ο Αντερέγκεν δεν έδιωξε σωστά, η μπάλα έφτασε στον Μαντσίνι που έκανε ένα ωραίο σουτ και κατάφερε να νικήσει τον Αναγνωστόπουλο για να δώσει προβάδισμα στο τριφύλλι (0-1).

Οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές χωρίς όμως να μπορέσουν να φτιάξουν κάποια φάση και είναι χαρακτηριστικό πως η επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 87ο λεπτό και άνηκε στον Παναθηναϊκό, με τον Πέρεθ να κάνει το σουτ και να στέλνει τη μπάλα έξω. Ο Παναθηναϊκός απείλησε ξανά στις καθυστερήσεις και θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ. Αρχικά στο 90+3′ ο Παλάσιος από τα δεξιά έκανε το διαγώνιο σουτ με τον Αναγνωστόπουλο να αποκρούει ενώ στο ίδιο λεπτό ο Ιωαννίδης βρέθηκε τετ α τετ κάνοντας το σουτ, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας της Κηφισιάς είπε όχι.

Οι άλλοι χθεσινοί αγώνες:

ΟΦΗ – Πας Γιάννενα (1-1)

Ατρόμητός – Πανσερραϊκός (1-1)

Βόλος – Άρης (0-2)

Keywords
Τυχαία Θέματα