Κινητοποιήσεων συνέχεια από τους φαρμακοποιούς

Σαν ντόμινο εξαπλώνεται η άρνηση της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από τους φαρμακοποιούς, καθώς και οι φαρμακοποιοί σε Ροδόπη και Κοζάνη πήραν την ίδια απόφαση με ημέρα έναρξης την ερχόμενη Τετάρτη. Λόγω της κινητοποίησης των φαρμακοποιών οι ασφαλισμένοι του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. θα μπορούν να λαμβάνουν τα φάρμακά τους μόνο επί πληρωμή συνολικά σε 14 νομούς της Ελλάδος.

Παράλληλα, αναμένονται συνελεύσεις

και σε υπόλοιπους νομούς, καθώς και η έκτακτη γενική συνέλευση του “Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου” το Σάββατο 25 Αυγούστου.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ, κος Γεράσιμος Βουδούρης, δήλωσε ότι: «ζούμε όλοι δύσκολες μέρες και όλοι πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη, όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη. Έχουν δίκιο οι φαρμακοποιοί που δεν μπορούν να πάρουν τα χρήματα τους, αλλά δίκιο έχουν και οι ασφαλισμένοι, οι οποίοι σε τελευταία ανάλυση είναι αυτοί που χρηματοδοτούν το σύστημα.
Δεν μπορούμε να πληρώσουμε τους φαρμακοποιούς, όταν οι ασφαλιστικοί φορείς που ενισχύουν τον Ε.Ο.Π.Υ.Y. έχουν μειώσει τις εισφορές τους μέχρι και 40%.
Το πρόβλημα με τους φαρμακοποιούς είναι ότι πρέπει να καταβάλλουν μετρητά στις φαρμακοαποθήκες για προμηθευτούν τα φάρμακα και αυτές με τη σειρά τους στις φαρμακοβιομηχανίες. Πρέπει να δούμε συνολικά τις συμβάσεις που έχουν όλοι αυτοί οι φορείς μεταξύ τους, αλλά και με τον Ε.Ο.Π.Υ.Y. Σε κάθε περίπτωση πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι ζούμε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης».
Ο κος Βουδούρης διαβεβαίωσε τους φαρμακοποιούς ότι στο τέλος της εβδομάδας θα πιστωθούν τα 117 εκατ. €, τα οποία τους οφείλονται για το Μάιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα