Κυριακή Γρίβα απόφαση ΕΔΕ: Ολοκληρώθηκε η πειθαρχική έρευνα για τους αστυνομικούς

Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ που διενεργήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. για τις πειθαρχικές ευθύνες των αστυνομικών που υπηρετούσαν στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων το βράδυ της δολοφονίας της Κυριακής Γρίβας από τον σύντροφό της έξω ακριβώς από το Τμήμα. Μάλιστα, σύμφωνα με την αστυνομική συντάκτρια του OPEN, Μίνα Καραμήτρου, την Παρασκευή αναμένεται να υποβληθεί και στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, ώστε να έχει πλήρη επίγνωση του τι ακριβώς συνέβη και ποιες παραβάσεις αστυνομικών σημειώθηκαν.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, στο πόρισμα

φέρεται να έχουν διαπιστωθεί σοβαρές πειθαρχικές ευθύνες για τους αστυνομικούς που βρισκόταν εκεί, κυρίως για τον σκοπό και την επόπτρια, δηλαδή την υποδιοικήτρια του Αστυνομικού Τμήματος. Το πόρισμα του πειθαρχικού ελέγχου θα σταλεί μετά στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ., για να συμπεριληφθεί στην έρευνα που γίνεται μετά από εντολή του Εισαγγελέα για τις ποινικές ευθύνες των αστυνομικών. Η έρευνα για τις ποινικές ευθύνες έχει ολοκληρωθεί και περιμένουν να την κλείσουν να τη στείλουν στον Εισαγγελέα.

Το ξέσπασμα του πατέρα της

Μιλώντας στο Star, ο πατέρας της είπε ότι η πρώτη ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη στον δολοφόνο της Κυριακής ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Η συνεδρία διήρκησε δύο ώρες και πραγματοποιήθηκε στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού από τρεις τεχνικούς συμβούλους και έναν διορισμένο ψυχίατρο από τον δολοφόνο της Κυριακής. Ο δράστης εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι δεν θυμάται το έγκλημα που διέπραξε και επιμένει ότι έχει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας ήταν απόλυτα συνεργάσιμος.

«Ποιον προσπαθούν να κοροϊδέψουνε; Τους δικαστές; Την αστυνομία; Τους γιατρούς; Εμένα; Που η κόρη μου σαπίζει τώρα στον τάφο της; Και αυτός μας προσποιείται δήθεν ο τρελός; Πώς γίνεται αυτό;», είπε στο Star ο πατέρας της Κυριακής και πρόσθεσε: «Μήπως να τον αθωώσουμε και στο τέλος; Είκοσι οκτώ χρόνια από τη ζωή μου, της κόρης μου, τα μηδένισε σε λίγα λεπτά».

«Ποιος είναι τρελός; Ένας που οδηγεί στο μηχανάκι του και παρακολουθεί το σπίτι; Που ακολουθεί χωρίς να τον πάρουν χαμπάρι; Ακολούθησε ένα αυτοκίνητο με την κόρη μου. Δεν τον πήραν χαμπάρι τα παιδιά. Έφθασε μέχρι το τμήμα χωρίς ούτε και η αστυνομία να τον πάρει χαμπάρι. Όλο το έγκλημα ήταν προμελετημένο γιατί είχε και το μαχαίρι στη ζώνη. Μήπως είδατε τον βηματισμό του; Μήπως είδατε πως τράβηξε το μαχαίρι;», σημείωσε ο πατέρας της Κυριακής.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κυριακή Γρίβα, ΕΔΕ, Ολοκληρώθηκε,kyriaki griva, ede, oloklirothike