Νέο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Δήμος Βύρωνα: Πνοή ζωής για την πόλη

Το νέο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης (Πρότυπος Πολυχώρος «Κατερίνα Κουγιά» τέρμα οδού Δάφνης – έναντι Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καρέα) εγκαινίασαν χθες, Τετάρτη (15/05), ο Δήμαρχος Βύρωνα, Αλέξης Σωτηρόπουλος και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) Γιάννης Κωνσταντάτος και Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης. Στην εκδήλωση έδωσε το παρόν πλήθος κόσμου, κάθε ηλικίας, με τους πολίτες να εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τα εγκαίνια ενός σημαντικού έργου που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής

στην περιοχή και αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για όλους τους δημότες.Είναι χαρακτηριστικό πως στο Πάρκο, δημιουργήθηκε υπαίθριο γυμναστήριο, αλλά και χώροι αναψυχής και ψυχαγωγίας, καθώς και αρκετοί χώροι παιχνιδιού με τραπέζι αντισφαίρισης, σκάκι και άλλα διαδραστικά παιχνίδια.

Παράλληλα, ενισχύθηκε η φύτευση και εγκαθίσταται νέο σύστημα αυτόματου ποτίσματος.  Οι υφιστάμενοι αναβαθμισμένοι κοινόχρηστοι χώροι βελτιώνουν το μικροκλίμα και ενοποιούνται οι επιμέρους λειτουργίες που αναπτύσσονται εντός του χώρου. Σημειώνεται, πως το έργο χρηματοδοτείται από τον ΣΠΑΥ στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».Ο Δήμαρχος Βύρωνα Αλέξης Σωτηρόπουλος δήλωσε-μεταξύ άλλων- πως «σκοπός του νέου οικογενειακού πάρκου είναι να δώσει νέα ζωή στην περιοχή. Τα τελευταία χρόνια το υφιστάμενο πάρκο ήταν σκοτεινό, βρώμικο και δυσπρόσιτο. Μάλιστα, οι πολίτες του Καρέα μετά την δύση του ηλίου απέφευγαν να το επισκέπτονται. Πλέον, αποτελεί μία όαση πρασίνου, ξεκούρασης, αναψυχής και διασκέδασης για όλες τις ηλικίες. Η πόλη μας έχει ανάγκη από τέτοια έργα σε κοινόχρηστους χώρους και πλατείες. Αυτή είναι η πρώτη από μία σειρά παρεμβάσεων που προγραμματίζουμε στους κοινόχρηστους χώρους και εγκαταστάσεις της πόλης μας.»Παράλληλα, ο Δήμαρχος Βύρωνα τόνισε «ότι είναι ένα έργο φιλικό προς το περιβάλλον και ελπίζουμε να αγκαλιαστεί από τους όλους τους Καρεώτες.»

Επιτυχία του Δημάρχου Αλέξη Σωτηρόπουλου

Από τη δική του πλευρά, ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ και δήμαρχος Ελληνικού–Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος ανέφερε-εκτός των άλλων- πως «παρά τις δυσκολίες που βρέθηκαν στην πορεία της διαδικασίας της υλοποίησης του πάρκου, με παρότρυνση του δημάρχου Αλέξη Σωτηρόπουλου πραγματοποιήθηκε πιο γρήγορα η δημιουργία του. Αυτό πρέπει να πιστωθεί στον ίδιο τον Δήμαρχο καθώς είναι δική του επιτυχία.»

Αξίζει να σημειωθεί πως την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης, ο Δήμαρχος Παιανίας και Αντιπρόεδρος του ΣΠΑΥ Ισίδωρος Μάδης, ο αντιδήμαρχος Ηλιούπολης και μέλος ΔΣ του ΣΠΑΥ Χρήστος Καλαρρύτης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Χρήστος Γώγος και Ρούλα Μακρή, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Νεκτάριος Αποστολάκης, ο επικεφαλής της παράταξης «Βύρωνας Μπροστά» Μίλτος Μπαντής, ο επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Πρωτοβουλία Στάση Βύρωνα» Γρηγόρης Κατωπόδης, οι αντιδήμαρχοι Λευτέρης Τριανταφύλλου, Βασίλης Πέτσας, Θανάσης Οικονόμου, Θανάσης Κλειάσιος, Στέφανος Παπατζίμας, Μάρω Γκανέτσου, Γιώργος Γκαρμπουνώφ, Δημήτρης Καρακώστας,  οι εντεταλμένοι σύμβουλοι Τάσος Γιαρλέλης, Κώστας Στεφανίδης, Ζωή Αθανασοπούλου, Νίκος Δεληγιάννης, ο πρόεδρος της ΔΕΑΔΒ Ορέστης Καππάτος, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΑΔΒ Δημήτρης Κοκαλιάς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Δαμαλά, Αντώνης Μποζιάρης, Θεοφανεία Μαρή, Ελένη Βιδάλη, Άρης Γώγος, Λεμονιά Κλωνάρη και Θέμης Τέγος.

Keywords
Τυχαία Θέματα