Ντου της Δίωξης σε βουλκανιζατέρ στο Μεταξουργείο

«Ντου» από τη Δίωξη Ναρκωτικών σε βουλκανιζατέρ, επί της Λ. Αθηνών, στο Μεταξουργείο, έφερε στο φως τετραμελή ομάδα, η οποία κατηγορείται για προμήθεια, αποθήκευση και διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης, κάνναβης και φαρμακευτικών δισκίων!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Την ώρα που οι αστυνομικοί της Δίωξης εισέβαλαν στην επιχείρηση, βέβαιοι για τις πληροφορίες που είχαν, διαπίστωσαν ότι μία γυναίκα κι ένας συνεργός της, μέλη της οργάνωσης, επιχείρησαν

να κρύψουν το ποσό των 81.000 ευρώ, που είχαν αποθηκευμένο σε…σχολική τσάντα! Συνολικά συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, εκ των οποίων ο ιδιοκτήτης του επαγγελματικού χώρου, ο άμεσος βοηθός του και ένα ακόμη ζευγάρι με συγκεκριμένους ρόλους. Σύμφωνα με την Αστυνομία συλληφθέντες είναι  37χρονη ημεδαπή, δύο ημεδαποί άνδρες 44 και 69 ετών και ένας 42χρονος αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση- παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Για όσα προηγήθηκαν της έρευνας, λέει η Αστυνομία: «Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση κοκαΐνης, κάνναβης και φαρμακευτικών δισκίων εντός επαγγελματικού χώρου στην περιοχή του Μεταξουργείου, μετά από διασταύρωση πληροφορικών δεδομένων και αποδεικτικών μέσων, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους  δράση.

Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση με ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της».

Στη συνέχεια αναλύονται οι ακριβείς ρόλοι του καθενός εκ των τεσσάρων εμπλεκομένων:

«Συγκεκριμένα ο 44χρονος ως αρχηγός και ιδιοκτήτης του επαγγελματικού χώρου, εντός του οποίου αποκρύπτονταν οι ναρκωτικές ουσίες και διακινούνταν οι ποσότητες, ήταν επιφορτισμένος με την ανεύρεση των προμηθευτών και των πελατών και με τη διακίνηση και προμήθεια ναρκωτικών. Ο 42χρονος, ως βοηθός του πρώτου και εργαζόμενος στο κατάστημά του, ήταν υπεύθυνος για την ανεύρεση πελατών, ενώ παράλληλα εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης της διακίνησης. Τέλος, ο 69χρονος και η 37χρονη είχαν αναλάβει αποκλειστικά την ασφαλή φύλαξη και διαχείριση των χρηματικών ποσών που αποκόμιζαν από τη διακίνηση των ναρκωτικών». Η επιχείρηση υλοποιήθηκε στον επαγγελματικό χώρο στο Μεταξουργείο, αλλά και  σε οικίες στα Άνω Λιόσια, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκαν τα μέλη της οργάνωσης και κατασχέθηκαν ναρκωτικές ουσίες και όπλα.

Για το ποσό που είχαν κρύψει σε μαθητικό αξεσουάρ, αναφέρει η Αστυνομία:

«Επισημαίνεται ότι η 37χρονη και ο 69χρονος, μόλις αντιλήφθηκαν τη σύλληψη του αρχηγικού μέλους και του βοηθού του, προσπάθησαν να μεταφέρουν το χρηματικό ποσό των 81.500 ευρώ επιμελώς κρυμμένο μέσα σε σχολική τσάντα, πλην όμως επενέβησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και τους ακινητοποίησαν».

Συνολικά, κατασχέθηκαν:

·       70,8 γραμμ. κοκαΐνης, 27,3 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, 68 φαρμακευτικά δισκία, 50 γραμμ. λευκής σκόνης άγνωστης χημικής σύστασης, 353 γραμμ. λευκής σκόνης κατάλληλη για νόθευση της κοκαΐνης.

·       Πιστόλι και 6 φυσίγγια, 2 μαχαίρια, το χρηματικό ποσό των -86.170- ευρώ, 2- αυτοκίνητα, 2- ζυγαριές ακριβείας, 4- κινητά τηλέφωνα, πλήθος νάιλον συσκευασιών για τυποποίηση των ναρκωτικών και βιβλιάριο τράπεζας.

«Τέλος, συνεκτιμώντας την επαγγελματική υποδομή τους, τη μεθοδολογία δράσης της, την κατασχεθείσα ποσότητα, την επιλογή του επαγγελματικού χώρου για την εμπορία των ναρκωτικών, υπολογίζεται ότι η εγκληματική οργάνωση αποκόμισε παράνομο κέρδος άνω των -90.000- ευρώ», καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νου, Δίωξης, Μεταξουργείο,nou, dioxis, metaxourgeio