Ο Τζέημς Κάργας νικητής των προκριματικών εκλογών στο Τέξας

Τις προκριματικές εκλογές στο Τέξας κέρδισε ο Τζέημς Κάργας και θα είναι ο δημοκρατικός υποψήφιος της 7ης Περιφέρειας του Τέξας τον Νοέμβριο.

Ο Τζέημς Κάργας [James Cargas], κέρδισε τις ενδοκομματικές προκριματικές εκλογές που έγιναν στο Τέξας και αναδείχθηκε ως ο ‘επίσημος υποψήφιος του «Δημοκρατικού Κόμματος»’ για την βουλευτική έδρα της 7ης ‘εκλογικής

περιφέρειας’ της πολιτείας, στις εκλογές του ερχομένου Νοεμβρίου.

Στις προκριματικές, ο Τζέημς Κάργας επιβλήθηκε άνετα του αντίπαλου του και συνδιεκδικητού του χρίσματος αυτού, εξασφαλίζοντας το 57,8% των ψήφων.

Πρόκειται για έναν νέο ομογενή πολιτικός, που έκανε με επιτυχία το πρώτο του σημαντικό βήμα, στην προσπάθειά του να αναδειχθεί στην ‘αμερικανική βουλή των αντιπροσώπων’.

Ο ομογενής πολιτικός άρχισε την καριέρα του το 1988, αμέσως μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, από το οποίο πήρε δίπλωμα με ειδίκευση στον τομέα των επικοινωνιών.

Η πρώτη του δουλειά ήταν εκπρόσωπος Τύπου, του τότε βουλευτού της Πολιτείας Μίσιγκαν.

Το 1992, ύστερα από πρόσθετες σπουδές στην φημισμένη ‘Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αμέρικαν’ της Ουάσιγκτον, απέκτησε ένα ακόμα δίπλωμα, που του άνοιξε την πόρτα για δουλειά σε ένα μεγάλο δικηγορικό γραφείο της αμερικανικής πρωτεύουσας.

Αργότερα έγινε σύμβουλος -επί ενεργειακών θεμάτων- σε μία μεγάλη πετρελαϊκή εταιρεία και κατόπιν, εξασφάλισε άδεια άσκησης του δικηγορικού επαγγέλματος στην Ουάσιγκτον, το Μίσσιγκαν, την Δυτική Βιρτζίνια και το Τέξας.

Σήμερα είναι συμβασιούχος δημοτικός σύμβουλος στο Χιούστον του Τέξας, για περιβαλλοντολογικά, κτηματομεσιτικά και άλλα συναφή θέματα.

Ο Τζέημς Κάργας είναι παντρεμένος με την ελληνοαμερικανίδα, Ντονίτα Παπαγεωργίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα