Ολυμπιακός – Άστον Βίλα: ένα βήμα πιο κοντά στον τελικό του Champions League οι Πειραιώτες

Αντιμέτωπος με την Άστον Βίλα θα βρεθεί σήμερα ο Ολυμπιακός στον πρώτο ημιτελικό του Europa Conference League (2/5, 22:00, COSMOTE SPORT 2HD, LIVE SPORT24), στην πορεία με τελικό στόχο το «OPAP Arena», όπου θα διεξαχθεί και ο τελικός.

Πάνω από 2.000 ερυθρόλευκοι έχουν μεταβεί στη Βρετανία προκειμένου να δουν τον αγώνα που θα διεξαχθεί στο «Βίλα Παρκ».  Στην αποστολή ο Μεντιλίμπαρ έχει απόντες τους τιμωρημένους Μασούρα και Ντόη, ενώ βρίσκεται ο ο νεαρός Πρεκατές, ο οποίος είναι βασικός στόπερ της Κ19, η οποία κατέκτησε το Youth League, σαν μια έξτρα λύση αφού υπάρχουν μόλις δύο διαθέσιμοι κεντρικοί αμυντικοί. Στην αποστολή βρίσκονται οι Τσικίνιο, Ελ Κααμπί, Έσε, Ιμπόρα, Γιόβετιτς, Ορτέγκα, Πασχαλάκης, Ποντένσε, Κίνι, Παπαδούδης, Τζολάκης, Ελ Αραμπί, Καρβάλιο, Φορτούνης, Κάρμο, Ροντινέι, Όρτα, Ρίτσαρντς, Αλεξανδρόπουλος, Ρέτσος, Πρεκατές.

«Πρέπει να έχουμε την ηρεμία που είχαμε και στα προηγούμενα παιχνίδια, παίζουμε με μια πολύ μεγάλη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ αλλά δεν πρέπει να έχουμε αυτόν τον φόβο και ότι είναι πολύ δύσκολο να την κερδίσουμε ή ότι είμαστε κατώτεροι. Αν κάνουμε αυτό το λάθος δεν θα πετύχουμε πολλά πράγματα, ήρθαμε εδώ με όλο τον σεβασμό αλλά και να κερδίσουμε. Αν αλλάξουμε προσέγγιση επειδή παίζουμε με μια ομάδα της Premier League τότε θα γινόμασταν ρεζίλι και σίγουρα ο αντίπαλος θα το εκμεταλλευόταν και θα ήταν καλύτερος. Οπότε, όχι δεν θα αλλάξουμε το στιλ μας, θα είμαστε ο εαυτός μας», τόνισε ο Μεντιλίμπαρ στη συνέντευξη Τύπου. Την Άστον Βίλα αποτελούν οι Όλσεν – Κας, Κόνσα, Τόρες, Ντίνιε – Λουίς, ΜακΓκιν, Μπέιλι, Ντιαμπί – Ντουράν, Γουότκινς. Ολυμπιακός: Τζολάκης – Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα – Ιμπόρα, Έσε – Φορτούνης, Τσικίνιο, Ποντένσε – Ελ Κααμπί.  Ο διαιτητής θα είναι ο Μάρκο Γκίντα (Ιταλία).

Τι έχει κάνει ο Ολυμπιακός με τους Άγγλους

Οι ερυθρόλευκοι έχουν δώσει συνολικά 40 παιχνίδια κόντρα σε ομάδες της Premier League σε διοργανώσεις της UEFA. Συνήθεια αποτελούν τα ματς απέναντι στην Άρσεναλ, με την οποία έχει κοντραριστεί 12 φορές, ενώ ακολουθεί και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με έξι ματς. Ο Ολυμπιακός έχει παίξει επίσης με Λίβερπουλ, Τότεναμ, Γουέστ Χαμ, Μάντσεστερ Σίτι, Γουλβς, Τσέλσι, Νιούκαστλ και Μπέρνλι. Οι Πειραιώτες έχουν νικήσει 11 ματς (συμπεριλαμβάνεται η πρόκριση επί των κανονιέρηδων στην παράταση), έξι παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα, ενώ έχουν ηττηθεί 23 φορές. Οι Πειραιώτες έχουν να θυμούνται μεγάλα παιχνίδια κόντρα στους Άγγλους. Φυσικά, ξεχωρίζει η τεράστια πρόκριση επί της Άρσεναλ με νίκη 2-1 στην παράταση στο Έμιρεϊτς για τον ενδιάμεσο γύρο του Europa League, σε περίοπτη θέση είναι και η πρόκριση απέναντι στην Μπέρνλι στα προκριματικά του Europa League το 2018, όπως και σπουδαίες νίκες στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει μία ομάδα που πρωταγωνιστεί φέτος στην Premier League και στόχος της είναι η πρόκριση στο Champions League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Όμως, οι ερυθρόλευκοι έχουν αποδείξει πως έχουν μέταλλο και στοχεύουν σε μία ιστορική πρόκριση στον τελικό του Conference League. Ίσως να είναι ο δυνατότερος αντίπαλος που έχουν αντιμετωπίσει οι ερυθρόλευκοι μέχρι στιγμής, καθώς έχουν καταφέρει να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις του Αγγλικού πρωταθλήματος από την αρχή της σεζόν και όπως φαίνεται, το εισιτήριο για το Champions League το έχουν στο τσεπάκι τους. Η Άστον Βίλα βρίσκεται στην πέμπτη θέση των καλύτερων επιθέσεων της Premier League και έχει συγκεντρώσει 39 βαθμούς στα εντός έδρας, μετά τις Λίβερπουλ (42), Μάντσεστερ Σίτι (41) και Άρσεναλ (41)

Πηγή: newsbeast.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολυμπιακός – Άστον Βίλα, Champions League, Πειραιώτες,olybiakos – aston vila, Champions League, peiraiotes