Όπλα στην Ουκρανία: Ο Δένδιας διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί αποστολής 250 κοντέινερ

Σενάριο συνομωσίας που απέχει από την πραγματικότητα χαρακτήρισε ο κ. Νίκος Δένδιας πρωτοσέλιδο δημοσίευμα που κάνει λόγο για εν κρυπτώ αποστολή 250 κοντέινερ με οπλισμό στην Ουκρανία. «Δεν υπάρχουν 250 κοντέινερ και δεν υπάρχει αποστολή από την Ελλάδα στην Ουκρανία. Υπάρχουν συμφωνίες που υπογράφει η χώρα μας και εντός αυτών κινείται. Η καλλιέργεια εντυπώσεων με συνομωσιολογίες παρέλκει. Χθες, επικοινώνησε μαζί μου βουλευτής και τον ενημέρωσα

για το πόσα κοντέινερ και που. Η Ελλάδα δεν παρέχει τίποτα στην Ουκρανία, το τι κάνουν άλλες το υλικό που τους στέλνουμε είναι δικό τους θέμα» είπε αρχικά ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας για να προσθέσει «διαθέτουμε αρκετά πεπαλαιωμένο υλικό που το στέλνουμε Τσεχία και ΗΠΑ. Μιλάμε για λήξαν υλικό η καταστροφή του οποίου θα κόστιζε 100 εκατ ευρώ. Αυτό δεν αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό. Τα έχουμε πει όλα. Μην δημιουργούμε λοιπόν εντυπώσεις».

Το θέμα τέθηκε από την βουλευτή της Νέας Αριστεράς Σία Αναγνωστόπουλου η οποία κάλεσε τον υπουργό να απαντήσει για το πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών» ενώ ζήτησε από την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να ενημερώνει για τα εξοπλιστικά των Ενόπλων Δυνάμεων με δημόσιες συνεδριάσεις. «Δεν μπορούν τα εξοπλιστικά να αναλύονται σε δημόσιες και ανοικτές συνεδριάσεις, τότε ας πάμε κατευθείαν στην Τουρκία να καταθέσουμε τα σχέδια μας» απάντησε ο κ. Δένδιας. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών η ελληνική κυβέρνηση έστειλε στρατιωτικούς εξοπλισμούς και πολεμικό υλικό σε 250 κοντέινερ, τα οποία μεταφέρθηκαν με τρένα προς την Ρουμανία και τα οποία θα μεταφερθούν σε ουκρανικό έδαφος με ευθύνη των αμερικανικών δυνάμεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Όπλα, Ουκρανία, Δένδιας, 250,opla, oukrania, dendias, 250