Ό.Ρεν: «Στην Ελλάδα έχουν γίνει περισσότερα απ΄ότι πιστεύει κανείς»

«Πώς θα χτίσουμε την Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση 2.0» είναι ο τίτλος του άρθρου του Ολι Ρεν στη Wall Street Journal, με το οποίο τονίζει ότι η Ευρωζώνη βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Αναλύοντας τα βήματα που έχουν γίνει στις χώρες της Ευρωζώνης για τη διόρθωση των μακροοικονομικών ανισορροπιών αναφέρει ότι στην Ελλάδα «έχουν γίνει περισσότερα από όσα συχνά πιστεύει κανείς» και τονίζει τις δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης, η οποία «απολαμβάνει ισχυρής κοινοβουλευτικής στήριξης». Παράλληλα,

τονίζει ότι τον Σεπτέμβριο θα υπάρχει ένας συγκεκριμένος οδικός χάρτης για ένα ισχυρότερο ευρώ.

«Η επιτροπή θα παρουσιάσει την πρότασή της για το μηχανισμό διάσωσης των τραπεζών, στον οποίο θα έχει συμμετοχή και η Ε.Κ.Τ.. Μόλις αυτός ο μηχανισμός δημιουργηθεί, ο ESM θα έχει πλέον τη δυνατότητα άμεσης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Αυτό σημαίνει ότι τα κεφάλαια που θα είναι απαραίτητα για αυτό το σκοπό δεν θα επιβαρύνουν το χρέος χωρών που ήδη βρίσκονται υπό πίεση από τις αγορές», τονίζεται στο άρθρο.

Ο Όλι Ρεν αναφέρει ότι η διαδικασία της από κοινού ανάληψης του οικονομικού ρίσκου είναι δύσκολη και απαιτεί ταυτόχρονα εμβάθυνση της «από κοινού λήψης δημοσιονομικών αποφάσεων». Για τις Η.Π.Α. και τη στάση της απέναντι στην Ε.Ε. αναφέρει: «Ας μην κατηγορούμε ο ένας τον άλλο. Ας εργαστούμε μαζί και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, να μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος και να βγούμε ισχυρότεροι και με πιο βιώσιμη περπατησιά από την κρίση».

Keywords
Τυχαία Θέματα