Πώς να εξαφανίσω τα μυρμήγκια από το σπίτι: 5 φυσικοί απλοί και αποτελεσματικοί τρόποι

Τώρα που ο καιρός έχει ζεστάνει, με το καλοκαίρι προ των πυλών, η φύση είναι σε έξαρση, φυτά, δέντρα, φυτικό και ζωικό βασίλειο, έντομα, μικρά και μεγάλα. Σας έχει τύχει να παρελαύνουν μυρμήγκια στο σπίτι σας, είτε μέσα, είτε στο μπαλκόνι; Και ειδικά στον πάγκο της κουζίνας, καθώς εκεί οι μυρωδιές των τροφών είναι πιο έντονες, μπορούν να εμφανιστούν μυρμήγκια, αναζητώντας τροφή.

Για την απομάκρυνση τους και την εξαφάνιση τους από το σπίτι,

υπάρχουν διάφορα χημικά προιόντα στο εμπόριο, εδώ όμως σας προτείνουμε 5 φυσικούς αποτελεσματικούς τρόπους, που θα κάνουν τους “ανεπιθύμητους επισκέπτες” να εξαφανιστούν. Δείτε λοπόν παρακάτω, πώς μπορείτε να εξαφανίσετε τα μυρμήγκια από το σπίτι και το εξοχικό σας, με πέντε απλούς τρόπους, χωρίς να καταφύγετε στη χρήση χημικών που βλάπτουν το περιβάλλον.

5 τρόποι που θα εξαφανίσουν τα μυρμήγκια από το σπίτι σας

Χυμός λεμονιού

Ψεκάστε με λίγο χυμό από λεμόνι γύρω από τα παράθυρα και τις πόρτες

Κανέλλα

Ρίξτε λίγη κανέλα στις περιοχές απ’ όπου έχετε εντοπίσει ότι εισβάλλουν στο χώρο σας.

Μέντα/Δυόσμος

Βάλτε λίγο αιθέριο έλαιο από μέντα ή δυόσμο γύρω από τα παράθυρα και τις πόρτες. Εκτός του ότι θα απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια, το σπίτι σας θα αποκτήσει ένα υπέροχο, δροσιστικό άρωμα.

Μαγειρική σόδα και ζάχαρη άχνη

Ανακατέψτε ίσες ποσότητες των δύο συστατικών και τοποθετήστε μικρές ποσότητες στις γωνίες που ναι μεν δεν επισκέπτεστε συχνά, αλλά έχετε παρατηρήσει μυρμήγκια να παρελαύνουν. Αυτό θα τα τραβήξει και θα αρχίσουν να μεταφέρουν την τροφή στις φωλιές τους χωρίς να ενοχλούν. Είναι πολύ σημαντικό η ζάχαρη να είναι άχνη, γιατί δε θα μπορούν να τη διαχωρίζουν από τη σόδα. Η τελευταία, αφότου καταναλωθεί, θα τους προκαλέσει αέρια, επειδή όμως ο οργανισμός τους δε μπορεί να το αποβάλλει, όπως ο δικός μας, στο τέλος θα πεθάνουν.

ΠΗΓΗ:Athensmagazine

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πώς,pos