Ράμα Αθήνα – Γαλάτσι: Οι πρώτες αναρτήσεις μετά τη φιέστα

Σε αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα μετά την ομιλία που πραγματοποίησε στο κλειστό του Γαλατσίου προχώρησε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα. Στη μία ανάρτηση ο κ. Ράμα ανάρτησε μία φωτογραφία που έχει στο πλευρό του τον τραγουδιστή Νόιζι και την τραγουδίστρια Έρα Ρούσι που άνοιξαν την εκδήλωση στο Γαλάτσι, και ευχαρίστησε «από καρδιάς» τους συμπατριώτες του που βρέθηκαν στο Γαλάτσι αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «βίωσα σε κάθε κύτταρο τη βαθιά ανάσα της πατρίδας ανάμεσα στους Αλβανούς της Ελλάδας». Έστειλε παράλληλα

το μήνυμα ότι η Αλβανία θέλει να προχωρήσει σε μια «νέα πραγματικότητα αδελφοσύνης, ευρωπαϊκής τάξης και ειρήνης με συνεργασία με την Ελλάδα». Στην επόμενη ανάρτηση το Έντι Ράμα δημοσίευσε ένα φωτογραφικό άλμπουμ 69 φωτογραφιών «μιας αξέχαστης αλβανικής ημέρας».

H επίσκεψη του Ράμα ήταν καθαρά ιδιωτική, όπως είχε γίνει γνωστό τις προηγούμενες ημέρες, αφού ο Αλβανός πρωθυπουργός δεν είχε καμία θεσμική συνάντηση με κάποιον εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης. Παρουσία περίπου 5.000 ανθρώπων, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας ξεκίνησε από την Αθήνα την περιοδεία του σε πόλεις της Ευρώπης. Την εκδήλωση άνοιξαν ο τραγουδιστής Νόιζι και η Έρα Ρούσι, ενώ υπήρξαν άλλες οκτώ ομιλίες πριν από αυτή του Ράμα, ο οποίος έφτασε με σημαντική καθυστέρηση στο Γαλάτσι, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Μόλις ανέβηκε στη σκηνή, ακούστηκε ο αλβανικός εθνικός ύμνος και πριν την ομιλία του το κοινό φώναζε «Έντι, Έντι», σε ένα στάδιο κατάμεστο από αλβανικές σημαίες, ενώ στα μάτριξ τοποθετήθηκαν και οι ελληνικές. Ο Ράμα, ξεκινώντας την ομιλία του, είπε πως «δεν ήρθα να προκαλέσω, ήρθα να μιλήσω στον λαό μου», κάτω από έντονα χειροκροτήματα.

Τι είπε για τον Μπελέρη

Μετά την ομιλία του και ερωτηθείς για τις σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας έναν χρόνο μετά τη σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη, ο Έντι Ράμα είπε ότι «δεν υπάρχει ζήτημα, δεν υπάρχει ιστορία για εμάς. Αυτή είναι ιστορία της ελληνικής πολιτικής. Δεν είναι δική μας ιστορία και δεν έχει να κάνει σε τίποτα με εμάς». «Ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε κάτι που ταιριάζει με τη φανταστική σχέση μεταξύ των καθημερινών ανθρώπων Ελλάδας και Αλβανίας. Αξίζει να είναι καλύτερες και πρέπει να τους δώσουμε πολύ διαφορετικές πολιτικές» κατέληξε ο Αλβανός πρωθυπουργός μιλώντας στο Star.

Γιος Φρέντη Μπελέρη στον ΣΚΑΪ: Ο Ράμα ήθελε να προκαλέσει και να τρομοκρατήσει τους ΈλληνεςΟ Έντι Ράμα είχε διττό στόχο με τη συγκέντρωση που έκανε στην Αθήνα επισήμανε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή Σήμερα ο Πέτρος Μπελέρης, γιος του Φρέντη Μπελέρη. «Η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας πιστεύω ξεκάθαρα ήταν μια πρόκληση, ήθελε να προκαλέσει και να απαντήσει για την υποψηφιότητα Μπελέρη» τόνισε. «Δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία ότι ακριβώς την ίδια ημέρα πέρυσι, είχε ασκηθεί αυτό το πογκρόμ σε έναν υποψήφιο τότε δήμαρχο, στη συνέχεια τον εκλεγμένο δήμαρχο, και από εκεί και έπειτα μιας ολόκληρης κοινότητας Χιμαριωτών που ακόμα και σήμερα δεν έχει δει να ισχύει η δημοκρατία στον τόπο της. Αφετέρου ήθελε να τρομοκρατήσει την ελληνική εθνική μειονότητα που ζει στην Αλβανία. Πιστεύω θέλει να συσπειρώσει το εσωτερικό του και να στείλει ένα μήνυμα τρομοκρατίας για τους υπόλοιπους Έλληνες που έχουν μείνει πίσω» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπελέρης.

«Αν καταφέρουμε και εκλεγεί (ο Φρέντης Μπελέρης), θα έχει έναν εκλεγμένο ευρωβουλευτή ο οποίος ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ο οποίος ανήκει στη ΝΔ, στην Ελλάδα, είναι ένα μέλος της ελληνικής εθνικής μειονότητας θα αναδείξει αυτά τα προβλήματα που υπάρχουν στην Αλβανία, όσο κι αν προσπαθεί κάποιος να τα κρύψει» σημείωσε. «Νομίζω ότι είδε έναν εκνευρισμό χθες στον κ. Ράμα» δήλωσε για τις εκτιμήσεις του πατέρα του. «Τον (Αλβανό πρωθυπουργό) ενοχλεί ότι η Ελλάδα συμπεριφέρεται με όρους κράτους δικαίου, τον ενοχλεί που η Ελλάδα συμπεριφέρεται θεσμικά, τον ενοχλεί που η Ελλάδα συμπεριφέρεται δημοκρατικά, τον ενοχλεί που έχασε τις εκλογές στη Χιμάρα, τον ενοχλεί που ο πατέρας μου δεν έκανε πίσω όλο αυτό το διάστημα».

«Στημένο κατηγορητήριο»

«Αλίμονο, έχουμε φτάσει στο σημείο που αναρωτιόμαστε αν ένας άνθρωπος θα βγει από τη φυλακή όταν από την άλλη έχουμε ένα σαθρό κατηγορητήριο, υποτίθεται για διαφθορά 320 ευρώ, που κανένας δεν εκδιωχθεί στην Αλβανία για αυτό το αδίκημα, κανένας δεν έχει εκτίσει ούτε μια ημέρα φυλακή για αυτό το αδίκημα, ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι έχει γίνει αυτό το αδίκημα, δεν δικαιολογείται αυτό το πράγμα… Πόσω μάλλον τώρα που ήταν ένα στημένο κατηγορητήριο με έναν μάρτυρα ο οποίος παραδέχθηκε στο δικαστήριο χρηματίστηκε με 7,5 χιλιάδες ευρώ από την αστυνομία, και δεν υπάρχει άλλος μάρτυρας να πει ‘’ναι παιδιά, μού είχε τάξει και εμένα χρήματα’’. Είναι πράγματα πρωτόγνωρα» υπογράμμισε ο Πέτρος Μπελέρης.

Keywords
Τυχαία Θέματα