Σιαμαία ενωμένα στη λεκάνη: Σπάνια περίπτωση στην Ινδονησία

Μια σπάνια περίπτωση σιαμαίων που γεννήθηκαν στην Ινδονησία έφερε στη δημοσιότητα το American Journal of Case Reports καθώς τα δύο αγόρια που γεννήθηκαν το 2018 είχαν τρία πόδια (τα δύο λειτουργικά και το τρίτο όχι), τέσσερα χέρια ενώ μοιράζονται το πέος με την εικόνα τους να θυμίζει «αράχνη».

Πέθαναν τα γηραιότερα σιαμαία δίδυμα του κόσμου – Η Lori και ο τρανσέξουαλ αδελφός της George

Όπως σημειώνεται στο ιατρικό περιοδικό, πρόκειται για περιστατικό Ischiopagus Tripus, παιδιών δηλαδή που είναι ενωμένα στην λεκάνη, με συχνότητα εμφάνισης

1 στα 2 εκατομμύρια.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα τα δύο σιαμαία αγόρια δεν μπορούσαν να σταθούν όρθια με αποτέλεσμα να υποχρεωθούν να ζήσουν ξαπλωμένα τα τρία πρώτα χρόνια της ζωής τους.

Ομάδα χειρουργών μετά από ένα πολύωρο χειρουργείο κατάφερε να ακρωτηριάσει το τρίτο – μη λειτουργικό – πόδι των παιδιών και να σταθεροποιήσει το μηριαίο και το πυελικό οστό δίνοντας στα αγόρια την δυνατότητα να σταθούν καθιστά.

Κατά την εκτίμηση των γιατρών το ένα από τα σιαμαία αγόρια έχει υποανεπτυγμένο νεφρό και το άλλο έχει μόνο έναν νεφρό.

Η οικογένεια έχει άλλα δύο μεγαλύτερα παιδιά και κανένα ιστορικό ιατρικών θεμάτων με τη μητέρα τους να μην αναφέρει κάποια επιπλοκή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.

Keywords
Τυχαία Θέματα