«Σπάει» όλα τα κοντέρ η εγκληματικότητα

Σε καθημερινή… τυπική διαδικασία εξελίσσονται πλέον οι ένοπλες ληστείες σε σπίτια, καταστήματα και δρόμους. Οι ληστές, που κουβαλούν πλέον βαρύ οπλισμό, είναι διατεθειμένοι ακόμη και να βασανίσουν ή να χτυπήσουν τα θύματά τους, προκειμένου να αρπάξουν λίγα ευρώ.

Ρεπορτάζ: Κώστας Μοσχολιός

Η κατάσταση φαίνεται ότι έχει ξεπεράσει κάθε όριο και η αστυνομία αδυνατεί να ελέγξει την κατάσταση, γι’ αυτό σε ουκ ολίγες περιπτώσεις οι πολίτες παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τον νεαρό φοιτητή στην Παιανία.

Πάνω από 20 ληστείες την ημέρα το 2012

Είναι

χαρακτηριστικό, ότι από την αρχή του χρόνου περίπου 30 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια ληστειών, ενώ κάθε μέρα λαμβάνουν χώρα πάνω από 20 ληστείες και περισσότερες από 100 κλοπές σε όλη την Ελλάδα. Μόνο τον Μάιο έγιναν 1.600 περίπου ληστείες και διαρρήξεις στη χώρα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΑΣ. Η Αστυνομία μέσα σε αυτό το διάστημα συνέλαβε συνολικά 17.607 άτομα, έναντι 16.046 τον Απρίλιο 2012, ενώ εξιχνιάστηκαν συνολικά 2.475 υποθέσεις, έναντι 2.422 τον Απρίλιο. Όσον αφορά στη δράση των συμμοριών ληστών, εξαρθρώθηκαν συνολικά 53 σπείρες, έναντι 32 τον Απρίλιο.

Τους εκτέλεσαν εν ψυχρώ…

Παράλληλα, σε δύο περιπτώσεις η δράση των αδίστακτων εγκληματιών σοκάρει. Μόλις στις αρχές του Ιουνίου, ένας 30χρονος στην Καισαριανή έπεσε νεκρός στην πυλωτή της πολυκατοικίας του από τα πυρά ληστών με καλάσνικοφ, όταν έκανε το… μοιραίο λάθος να κατέβει στο δρόμο, επειδή του έκλεβαν το αμάξι. «Πάλι ληστεία μου κάνετε; Τι να μου πάρετε πια; Με έχουν ξαναληστέψει...», ήταν τα τελευταία λόγια του άτυχου 52χρονου οικογενειάρχη φαρμακοποιού, τον οποίο λήστεψαν και εκτέλεσαν εν ψυχρώ με το πιστόλι εννέα χιλιοστών στη μέση του δρόμου, στην περιοχή του Ρέντη, οι εγκληματίες. Ενδεικτικό της μανίας των δολοφόνων ήταν το γεγονός, ότι πυροβόλησαν το θύμα τους πολλές φορές, δίνοντάς του τη χαριστική βολή στο κεφάλι. Τραγική σύμπτωση το γεγονός ότι πριν από ένα χρόνο στο ίδιο σημείο που έπεσε νεκρός ο 52χρονος φαρμακοποιός, είχαν σκοτωθεί εν ώρα καθήκοντος δύο νεαροί αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.

«Μπουκάρουν» με όπλα μέρα-μεσημέρι στα σπίτια

Χάρη στην τύχη και την ικανότητα των αστυνομικών δυνάμεων δεν θρηνήσαμε θύματα την περασμένη εβδομάδα, μετά την ένοπλη ληστεία, την ομηρία και εν τέλει το άγριο «πιστολίδι» αστυνομικών-ληστών στο σπίτι του προπονητή ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ Γιώργου Δώνη. Στην προκειμένη περίπτωση οι αλλοδαποί ληστές εισέβαλαν στις 3 το μεσημέρι στο σπίτι του κ. Δώνη στην περιοχή της Κηφισιάς, παίρνοντας ως όμηρο τον πεθερό του και ενώ εντός της οικίας βρίσκονταν τα ανήλικα παιδιά του προπονητή. Ευτυχώς, ο 15χρονος γιος του Δώνη βγήκε από το σπίτι χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους δράστες και ζήτησε βοήθεια από τη φρουρά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μένει σε παρακείμενο σπίτι. Άμεσα η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικούς και μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών και κατ

Keywords
Τυχαία Θέματα