Στο Χρηματιστήριο από σήμερα το Facebook

Δυναμικό ντεμπούτο στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κάνει σήμερα η Facebook, μετά και την άντληση περίπου 16 δις δολαρίων σε μία από τις μεγαλύτερες δημόσιες εγγραφές στην αμερικανική ιστορία.

Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ανέρχεται στα 104 δις δολάρια και η Facebook ξεπερνά πλέον τις εταιρείες

Starbucks και Hewlett-Packard μαζί, απασχολώντας τους αναλυτές για το πόσο θα αυξηθεί η αξία της μόλις τεθούν υπό διαπραγμάτευση οι μετοχές.

Η δημόσια εγγραφή του μεγαλύτερου website κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο τιμολογήθηκε στα 38 δολάρια ανά μετοχή, αν και μπορεί να αυξηθεί κατά την έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών με το αναγνωριστικό σύμβολο «FB» στον Nasdaq.

Οι αναλυτές λένε ότι αν το Facebook έκανε το ντεμπούτο του στο Nasdaq σε μία περίοδο που η αγορά ήταν ενθουσιασμένη από τις μετοχές και την οικονομία, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Ο Nasdaq έχει σημειώσει αύξηση της τάξεως του 11,5% σε ετήσια βάση, όμως έχει υποχωρήσει 7% από το Μάρτιο, οπότε και άγγιξε υψηλό 52 εβδομάδων.

Μάλιστα, η μετοχή της Apple έχει σημειώσει κάμψη 13% φέτος και γενικότερα λόγω των οικονομικοπολιτικών εξελίξεων δεν είναι μια καλή χρονική περίοδος για τις μετοχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα