Συλλήψεις Θεσσαλονίκη: Βρέθηκαν πυρσοί, γκλοπ, σπαθί και ναρκωτικά

Σε συνολικά πέντε συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τον ποδοσφαιρικό αγώνα ΆρηςΠΑΟΚ, για την τελευταία αγωνιστική των πλέι-οφ της Σούπερ Λιγκ. Ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη,

από την αθλητική βία σε συνεργασία και με άλλες Υπηρεσίες, την Κυριακή (19/05), προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια στο πλαίσιο του ποδοσφαιρικού αγώνα ΑΡΗ-ΠΑΟΚ. Οι έλεγχοι είχαν ξεκινήσει από νωρίς κι έτσι στις 3 το μεσημέρι στην συμβολή των οδών Εγνατία & Μελενίκου συνελήφθη ένας 19χρονος, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε 1 σπαθί «ibiscus», μήκους 63 εκατοστών και με λάμα 29 εκατοστά.

Δέκα λεπτά μετά τις 11 το βράδυ και ενώ πια ο αγώνας είχε τελειώσει, οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες για οργανωμένη μετακίνηση οπαδών, με τουλάχιστον 50 δίκυκλα, στην περιοχή «Ελαιόραμα» στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, με πιθανή κατεύθυνση τις εγκαταστάσεις του γηπέδου «Κλ. Βικελίδης». Έτσι αστυνομικές δυνάμεις αναζήτησαν και εντόπισαν τα συγκεκριμένα άτομα με τα δίκυκλα στην οδό Πλαστήρα. Ακολούθησε έρευνα σε βάρος των ατόμων και στην κατοχή 27χρονου εντοπίστηκε ένα γκλοπ, 5 ναυτικοί πυρσοί, μια κροτίδα, μια συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη σε φούντα, βάρους 2 γρ. μαζί με το περιτύλιγμα, 1 βεγγαλικό καθώς και μια μαύρη με κόκκινο, κουκούλα «Fullface».

15χρονος δέχθηκε επίθεση με οπαδικό κίνητρο

Παράλληλα στην κατοχή επίσης ενός 27χρονου βρέθηκε μια πυροτεχνική κατασκευή και στην κατοχή ενός 44χρονου επίσης μια πυροτεχνική κατασκευή, ένας αναδιπλούμενος σουγιάς, με μήκος λάμας 5,5 εκ. και συνολικό μήκος 14 εκ. και 2 μικροδέματα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 1,82 γρ. Την ίδια ώρα, στο οδόστρωμα κοντά στο μηχανάκι, στο οποίο επέβαινε ένας 34χρονος, υπήρχε μια μη ενεργοποιημένη πυροτεχνική κατασκευή, ενώ σε σωματική του έρευνα βρέθηκε και κατασχέθηκε 1 μικρόδεμα κοκαΐνης, βάρους 0,55. γραμ.. Και οι πέντε συνελήφθησαν με τις -κατά περίπτωση – κατηγορίες για το νόμο «Περί Ναρκωτικών – Περί Όπλων – Περί Φωτοβολίδων & πυροτεχνημάτων». Νωρίτερα , στις 19:30’στην Αριστοτέλους ένας 15χρονος , δέχθηκε επίθεση με οπαδικό κίνητρο.

Συγκεκριμένα ο ανήλικος ρομά , προχωρούσε κοντά στα HONDOS CENTER, φορώντας μπλούζα της ομάδας του Άρη. Τότε τον πλησίασε ένας άνδρας , περίπου 25-30 ετών με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, φορώντας μπλούζα μαύρου χρώματος που ανέγραφε «1926» και αλυσίδα στο λαιμό με σύμβολο τον «δικέφαλο αετό», ο οποίος συνοδευόταν από ακόμα ένα άτομο. Αρχικά επιτέθηκε λεκτικά στον 15χρονο ενώ στη συνέχεια άρχισε να χτυπά τον ανήλικο με τα χέρια στο πρόσωπο. Ο ανήλικος τραυματίστηκε ελαφρά ενώ οι δράστες διέφυγαν με αποτέλεσμα να αναζητούνται.

Keywords
Τυχαία Θέματα