Τέλος στη «φαυλοκρατία» αλλά και στον άδικο στιγματισμό των δημοσίων υπαλλήλων

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης κατά την ομιλία του στο πλαίσιο της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, επισήμανε ότι είναι πάρα πολλοί οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν ευόρκως το δημόσιο προσθέτοντας ότι «σε αυτούς στηρίζεται η μεταρρύθμιση και αυτούς θα ανταμείψει απαλλάσσοντας τους από ένα άδικο στιγματισμό», ενώ με τις αποχωρήσεις 15.000 υπαλλήλων και τις προσλήψεις ισάριθμων μέσω ΑΣΕΠ,

τόνισε ότι το δημόσιο απαλλάσσεται από τη «φαυλοκρατία».

Ο κ. Μανιτάκης, κατά την ομιλία του στο πλαίσιο της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, δεν αναφέρθηκε καθόλου στην αντιπαράθεση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτη και το θέμα με τη ρύθμιση για τους συμβασιούχους και διευκρίνισε ότι οι απολύσεις των 15.000 υπαλλήλων δεν σχετίζονται με την κινητικότητα που αφορά 25.000 υπαλλήλους.

«Η κυβέρνηση ανέλαβε την ευθύνη να λάβει τα μέτρα ώστε νομίμως και τηρώντας όλες τις συνταγματικές εγγυήσεις να αποχωρήσουν 15.000 υπάλληλοι. Ο αριθμός αυτός δεν προέρχεται αποκλειστικά από τους 25.000 υπαλλήλους που θα μετακινηθούν», είπε. «Η κινητικότητα είναι αποσυνδεδεμένη αριθμητικά από τις 15.000 απολύσεις. Κύριος σκοπός της κινητικότητας είναι η ορθολογική κατανομή του ανορθολογικά κατανεμημένου προσωπικού» είπε ο υπουργός.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις 15.000 απολύσεις (4.000 απολύσεις μέχρι το Δεκέμβριο του 2013 και οι υπόλοιπες το 2014 ανά τρίμηνο) είπε ότι «μιλάμε για 15.000 σε ένα σύνολο 600.000 υπαλλήλων» και κατηγόρησε όσους συνδέουν την κινητικότητα με τις απολύσεις ότι το κάνουν για «εκφοβισμό» και «μικροκομματικούς λόγους».

Keywords
Τυχαία Θέματα