Β. Κορέα: Ο κόσμος πεινάει και η Ρι Σολ-Γιου με… Dior

Το γύρο του κόσμου έκαναν, τον περασμένο Δεκέμβρη, τα πλάνα του βορειοκορεατικού πλήθους να κλαίει με λυγμούς για το θάνατο του πρώην ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ιλ. Μάλιστα όσοι δεν συμμετείχαν στο εθνικό πένθος διώχθηκαν από τις αρχές έπειτα από εντολή του νέου ηγέτη, Κιμ Γιονγκ-Ουν, ο οποίος για να «ευχαριστήσει» το λαό του, τους μοίρασε ψάρια.

Η ακραία φτώχεια στη Βόρεια Κορέα όπως και η ανεπάρκεια τροφίμων παραμένουν και οι πολίτες ζουν κυριολεκτικά σε άθλιες συνθήκες. Η οικονομία και η γεωργία της χώρας, καταστράφηκαν

λόγω της κακής διαχείρισης των περασμένων δεκαετιών και επειδή όλοι οι πόροι κατευθύνονταν στο πυρηνικό πρόγραμμα. Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν από την πείνα, σύμφωνα με πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Αυτό δεν εμποδίζει όμως, τη σύζυγο του Κιμ Γιονγκ-Ουν να σκορπάει αρκετά λεφτά για τα προσωπικά της αντικείμενα. Σε φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα πρόσφατα, η Ρι Σολ-Γιου όπως ονομάζεται, εμφανίζεται με μαύρο ζακετάκι και λευκό φόρεμα, να κάθεται δίπλα στον σύζυγό της κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης ενός στρατιωτικού συντάγματος. Αυτό που… σκανδαλίζει είναι ένα μαύρο τσαντάκι που το ντιζάιν του θυμίζει έντονα τις τσάντες του παρισινού οίκου μόδας Christian Dior. Στην αλυσίδα της τσάντας φαίνεται το γνωστό «D», το σήμα κατατεθέν του οίκου.

Διευκρινίσεις από πλευράς του καθεστώτος δεν έχουν δοθεί ακόμα, αλλά φαίνεται πως θα βρεθεί κάποιο «αντάλλαγμα» για να ηρεμήσει το πλήθος. Ίσως αυτή τη φορά να μοιραστεί κρέας...

Πηγή: onlynews.gr

]]>
Keywords
Αναζητήσεις
ρι σολ γιου
Τυχαία Θέματα