Βορίδης: Δεν θα φέρουμε προς κύρωση τη Συμφωνία των Πρεσπών

Τις τελευταίες εξελίξεις με τη Βόρεια Μακεδονία και τη νέα πρόεδρό της που χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονία» σχολίασε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης. «Από την πρώτη στιγμή είχαμε πει ότι είναι μια κακή και δεσμευτική συμφωνία και είχαμε προβλέψει αυτές τις εξελίξεις», ανέφερε αρχικά στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι» για τη Συμφωνία των Πρεσπών, συμπληρώνοντας τα εξής: «Δεν την κυρώνουμε εδώ και 5 χρόνια και δεν θα την φέρουμε προς κύρωση γιατί είναι

κατασκευαστικά προβληματική. Τώρα αμφισβητείται αυτή η συμφωνία, η αντιπολίτευση ζητάει να την φέρουμε προς κύρωση. Όχι, δεν θα το κάνουμε, δεν θα απεμπολήσουμε και τον μοναδικό μοχλό πίεσης».

Αναφορικά με την υπόθεση διάρρηξης στο υπουργείο Εσωτερικών, που σύμφωνα με την ΕΛΑΣ δεν έγινε ποτέ, ο κ. Βορίδης είπε τα εξής: «Ξεκινάει μία έρευνα κι όλοι έχουν πάρει αμέσως το συμπέρασμα και το αξιοποιούν. Από που στηρίζεται ότι έγινε διάρρηξη; Στο ότι βγήκε κάποιος και είπε ότι έχει γίνει μία διάρρηξη. Όταν είσαι πολιτικός φορέας, κόμμα, αξιωματική ή ελάσσονα αντιπολίτευση, μήπως πρέπει να κρατάς μία πισινή προτού το υιοθετήσεις πλήρως; Δεν το λέω μόνο γι’ αυτό. Το κάνουν κατ’ επανάληψη. Από την αγωνία τους ν’ απαξιώσουν την κυβέρνηση, δεν περιμένουν την έκβαση μία ελεγκτικής διαδικασίας. Παίρνουν το αποτέλεσμα που τους αρέσει, χωρίς να έχει βγει. Σήμερα σε τι κατάσταση βρίσκονται; Απολογούμενοι.

Δεν ζήτησαν την παραίτηση της υπουργού Εσωτερικών; Δεν έλεγαν ότι το υπουργείο είναι διάτρητο και ότι δεν υπάρχει ασφάλεια για τις εκλογές; Εγώ ακούω μόνο αυτό που λένε οι ελεγκτικές και οι διωκτικές αρχές. Ότι δεν έχει συμβεί (σ.σ. η διάρρηξη). Η «σοβαρή αντιπολίτευση» βγαίνει και ζητά παραιτήσεις που δει τι θα πει η έρευνα».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βορίδης, Συμφωνία, Πρεσπών,voridis, symfonia, prespon