Καροτόπιτα, γλυκιά

Για τη ζύμη: 1 1/2 νεροπότηρο κρύο νερό 1/2 νεροπότηρο ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο λίγο αλάτι αλεύρι όσο πάρει (περίπου 1 κιλό)Για τη γέμιση: 1 1/2 κιλό καρότα 2 φλυτζάνια του τσαγιού σταφίδες 2 φλιτζάνια του τσαγιού καρύδια 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι γλασέ (βρασμένο κανονικά) 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη (θα τη βάλουμε στο τέλος, αφού κάνουμε τα φύλλα, για να μην προλάβει να λιώσει και δημιουργηθούν υγρά) 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο

Βάζουμε σε μια λεκανίτσα το νερό, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας συγχρόνως και στη συνέχεια ζυμώνουμε, μέχρι η ζύμη να γίνει αφράτη και να μην κολλάει στα χέρια.

Διαβάστε περισσότερα
Keywords
Αναζητήσεις
καροτοπητα, karotopita
Τυχαία Θέματα