Γαριδες σουβλακι με λαιμ

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 6 ατομα

Υλικά:

1/2 κιλό φρέσκες ή κατεψυγμένες μαγειρεμένες γαρίδες, καθαρισμένες
1 κουταλάκι του γλυκού τρίμμα φλούδας λάιμ
1/3 φλιτζάνι χυμό λάιμ
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο ή μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας πράσινη ή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
Λίγα φύλλα μαρουλιού (προαιρετικά)
2

φλιτζάνια ανάμεικτα κομμάτια φρούτων, όπως παπάγια, ακτινίδια, κόκκινα σταφύλια, φέτες λάιμ και πορτοκαλιού, σπόρους ροδιού

Εκτέλεση:

Ξεπαγώνουμε τις γαρίδες, αν είναι κατεψυγμένες, τις ξεπλένουμε και τις στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε μαζί την φλούδα λάιμ, το χυμό λάιμ, το ελαιόλαδο, το φρέσκο κόλιαντρο ή μαϊντανό, την πιπεριά και το σκόρδο. Προσθέτουμε και τις γαρίδες να καλυφθούν καλά από το μίγμα της μαρινάδας, καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, ανακατεύοντάς το 2 φορές στο διάστημα αυτό.
Για να σερβίρουμε, στραγγίζουμε τις γαρίδες από τη μαρινάδα, και τις περνάμε σε σιδερένια σουβλάκια. Τοποθετούμε τα σουβλάκια με τις γαρίδες πάνω σε τρυφερά φύλλα μαρουλιού, και συνοδεύουμε με ποικιλία ψιλοκομμένων φρούτων. Καλή Όρεξη!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γαριδες,garides