Κεικ καροτου με επικαλυψη κρεμας τυριου του Παρλιαρου

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 12 ατομα

Υλικά:

4 αυγά
225γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
300γρ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
500γρ. καρότο τριμμένο
300γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
150γρ. ψιλοκομμένο καρύδι
Υλικά για το γλάσο:
125γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250γρ. τυρί κρέμα
50γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου

ασπρίσουν και αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λάδι συνεχίζοντας το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμη. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ και στο τέλος ρίχνουμε τα καρύδια. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. ή χρησιμοποιούμε ένα τσέρκι, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 45-50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Ανακατεύουμε το βούτυρο, το τυρί κρέμα και την άχνη πολύ καλά προσθέτοντας και τους σπόρους βανίλιας. Με αυτό το μίγμα καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κρύου κέικ. Απολαύστε!

Πηγη: http://www.megatv.com/glykesalximies/default.asp?catid=21916#toppage

Keywords
Αναζητήσεις
κεικ καροτου με επικαλυψη κρεμας τυριου, κεικ καροτο παρλαιαρος
Τυχαία Θέματα