Σπαγκέτι με τόνο, κάππαρη, κουκουνάρια και βασιλικό

Με κονσέρβες που έχουμε στο ντουλάπι και λίγο φρέσκο βασιλικό φτιάχνουμε μια νοστιμότατη μακαρονάδα.

Διαδικασία Βράζουμε το σπαγκέτι αλ ντέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σάλτσα: Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τον τόνο, 1 κουτάλα από το νερό των μακαρονιών που κρατήσαμε και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την κάππαρη, τις λιαστές ντομάτες, τα κουκουνάρια και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις τα μακαρόνια βράσουν, τα μεταφέρουμε με μια πιρούνα ή μι αλαβίδα στο τηγάνι ή στην κατσαρόλα και τα ενώνουμε με τη σάλτσα, ανακατεύοντας καλά. Πασπαλίζουμε με το βασιλικό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως.

Keywords
Τυχαία Θέματα