Σφυροδρέπανο και αγκυλωτός μαζί, μια άλλη προεκλογική παρέμβαση της Lifo

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}Η άποψη του πρωτοσέλιδου μετράει όσο χίλια εντιτόριαλ. Και ο γραφίστας της Lifo δεν χαρίστηκε. Σε φόντο κόκκινο και υπό τον τίτλο \"η ελληνική γοητεία του φασισμού” το δωρεάν έντυπο κάνει μια παρέμβαση για την επιρροή της Χρυσής Αυγής.
Λεπτομέρεια; Εκτός από τον αγκυλωτό σταυρό, ο γραφίστας χώρεσε και ένα σφυροδρέπανο ίδιου μεγέθους.
Επειδή είναι προεκλογική περίοδος και μάλιστα έντονα πολιτικοποιημένη, οι γραφιστικές επιλογές δεν είναι τυχαίες. Ακόμη κι αν ο εκδότης του εντύπου δεν προχωρά ρητά στο κείμενό του στην αντιδραστική και ανεδαφική ταύτιση φασισμού και κομμουνισμού, η αισθητική άποψη του περιοδικού του το υπαινίσσεται με σαφήνεια. Θα κινδυνεύαμε να χαρακτηριστούμε καχύποπτοι, ίσως και συνωμοσιολόγοι στην άποψή μας ότι το συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο εντάσσεται στην όλη επιχείρηση επίθεσης ενάντια στην Αριστερά ευρύτερα και στο ΣΥΡΙΖΑ ειδικότερα, αν δεν είχε προηγηθεί μια δήλωση του Αντώνη Σαμαρά: \"Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά από το σφυροδρέπανο και φτάνει στην αναρχία”, είπε στην κοινοβουλευτική του ομάδα.
Σύμφωνα με το σχόλιο του Ριζοσπάστη, πρόκειται για \"χυδαία αντικομμουνιστική προπαγάνδα μιας φυλλάδας που επιλέχτηκε από την αμερικάνικη πρεσβεία για να καλλωπίσει το προσωπείο των ΗΠΑ στην Ελλάδα”. Η εφημερίδα εκτιμά επίσης ότι \"τις καλύτερες υπηρεσίες της προσφέρει και η «Lifo» στη «Χρυσή Αυγή» (και στο σύστημα) και ας προσπαθεί να πείσει τους αναγνώστες της για το αντίθετο”. Όπως υποστηρίζει ο εκδότης, \"αν σε κάθε κραυγή απαντάς μ’ ένα δοκίμιο (διότι περί μάχης εντυπώσεων πρόκειται), επαναλαμβάνω ότι είναι λάθος να δίδεται τόσο πολύ, τόσο συχνά ο λόγος στους φασίστες”.
Στη μάχη των εντυπώσεων όμως που δίνει το ίδιο του το έντυπο, η άποψη είναι πως οι ολοκληρωτισμοί του αιώνα μας έχουν κάτι κοινό που τους δένει. Κι αυτή η άποψη που ταυτίζει την μεγαλύτερη απελευθερωτική προσπάθεια στην ιστορία του ανθρώπου, με την πιο σκοτεινή και μισανθρωπική περίοδο και ιδεολογία είναι σκοτεινή, μισαλλόδοξη, ακραία, ανιστόρητη, ανεδαφική και ύποπτη. Πηγή: mao.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα